Ga naar hoofdinhoud

Tsonga wint van Stakhovsky Open 13 Marseille

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-16) heeft zijn goede spel van vorige week door kunnen zetten tijdens het ATP Open 13 toernooi in Marseille. Hij werkte zich in drie sets langs Sergiy Stakhovsky (ATP-43). Het werd 5-7 6-4 6-2 voor de Fransman.

In de eerste set ging de strijdt goed gelijk op, het merendeel van de servicegames werd door beide gemakkelijk binnengehaald. Het leek erop dat een tiebreak een beslissing moest brengen in de openingsset.

Onverwachts kreeg Stakhovsky in de twaalfde game twee breekpunten, lees setpunten, op de service van Tsonga. Hij sloeg op het eerste setpunt toe en haalde de eerste set met 7-5 binnen.

Ook de tweede set ging gelijk op en werd door één break beslist. Deze break werd gemaakt door de als acht geplaatste Tsonga, die hierdoor de tweede set met 6-4 naar zich toe trok. Hij zette deze lijn door in de derde set, want de Fransman kwam door een dubbele break snel op een 3-0 voorsprong.

Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen en serveerde de wedstrijd op een 5-2 voorsprong met een love-game uit. Jo-Wilfried Tsonga zal het in de kwartfinale gaan opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Mikhail Youzhny en Gilles Simon.

Op de derde dag van het Open 13 toernooi in Marseille was er ook een verassing in het single toernooi. De ongeplaatste Duitser Petzschner wist te winnen van de als zeven geplaatste Let Gulbis. Het werd 7-6(2) 6-1 in het voordeel van de 26-jarige Petzschner.

Zijn tegenstander in de tweede ronde is de Kroaat Marin Cilic. Overige uitslagen van de derde dag tijdens het ATP Tennis toernooi in Marseille.

Single toernooi Eerste ronde:

I Ljubicic [5] – A Golubev 6-2 6-4
E Roger-Vasselin – A Clement 6-3 6-2
G Simon – N Davydenko 7-6(6) 6-4

Tweede ronde:

J Melzer [4] – A Seppi 7-5 6-3

Dubbel toernooi Eerste ronde:

A Clement/N Mahut – J Brunstrom/P Marx [4] 7-6(4) 6-1
B Paire/E Roger-Vasselin – J Cerretani/A Shamasdin 4-6 6-3 10-2
J Benneteau/J Tsonga – G Dimitrov/D Tusurnov 6-3 6-4

Kwart finale:

M Cilic/L Zovko – T Bednarek/A Golubev 6-0 6-2

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top