Ga naar hoofdinhoud

Tsonga versus Stakhovsky Open 13 topwedstrijd

Jo-Wilfried Tsonga speelt 16 februari om 15:00 uur, in de tweede ronde van het Open 13 in Marseille tegen de Oekraïner Sergiy Stakhovsky. Ze namen het hiervoor slechts een keer eerder tegen elkaar op. Dit was tijdens de Australian Open van 2010. Tsonga won deze partij in drie sets van zijn Oekraïense opponent.

De Fransman Tsonga, winnaar van het toernooi in 2009, genoot in de eerste ronde van een bye. Deze kon hij waarschijnlijk goed gebruiken, na zijn finaleplek vorige week tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Deze finale verloor hij in drie sets van Robin Soderling. De 25-jarige Fransman is deze week in Marseille als 6e geplaatst en heeft door zijn halve finaleplek van vorig jaar 90 punten te verdedigen voor de wereldranglijst.

Sergiy Stakhovsky is onder de Nederlandse tennisfans wellicht bekend van zijn toernooiwinst op het Unicef Open in juni 2010. De 25-jarige Stakhovsky was vorige week minder succesvol tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Hij verloor in de 1e ronde van de latere halve finalist Ivan Ljubicic. Vorig jaar reikte Stakhovsky het tot de tweede ronde in de Open 13 in Marseille, hij heeft deze week dus 20 punten te verdedigen voor de wereldranglijst.

Naast deze partij zijn er morgen ook meerdere wedstrijden, zowel in de eerste als in de tweede ronde. Ook vinden er morgen nog een aantal dubbelspel wedstrijden plaats. Deze wedstrijden zijn hieronder te bekijken in een overzicht.

Single toernooi eerste ronde:

A Golubev – I Ljubicic [5] A Clement – E Roger-Vasselin
E Gulbis [7] – P Petzschner
N Davydenko – G Simon

Tweede ronde:

J Melzer [4] – A Seppi

Dubbel toernooi eerste ronde:

A Clement/N Mahut – J Brunstrom/P Marx [4] J Cerretani/A Shamasdin – B Paire/E Roger-Vasselin
J Benneteau/J Tsonga – G Dimitrov/D Tusurnov

Tweede ronde:

T Bednarek/A Golubev – M Cilic/L Zovko

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top