Ga naar hoofdinhoud

Tsjechië wint Davis Cup 2013 tegen Servië na winst Stepanek – Lajovic

Davis Cup 2013 – tennis. Tsjechië is voor de tweede opeenvolgende keer winnaar geworden van de Davis Cup. Met de winst in de beslissende partij Stepanek – Lajovic, wisten de Tsjechen de titel te pakken.

Afwezigheid Janko Tipsarevic funest

Het succes van Tsjechië is mede te danken aan de afwezigheid van Janko Tipsarevic van Servië. Tipsarevic kampt met een chronische hielblessure en moest afhaken. Ook Novak Djokovic heeft gisteren met zijn winst op Tomas Berdych (6-4, 7-6, 6-2) de Davis Cup niet voor Servië veilig weten stellen.

Radek Stepanek dolblij

Radek Stepanek was na de winst op Dusan Lajovic door het dolle heen: “Ik geloof niet dat ik dit onder woorden kan brengen. Het verdedigen van de titel betekent zoveel voor ons als team en als land. We moesten eerst 32 jaar wachten op de tweede titel en nu behoren we tot het selecte gezelschap van vijf landen dat de Davis Cup-titel wist te verdedigen.”

Stepanek won met 6-3 6-1 6-1 van Lajovic en bracht daarmee de eindstand in de strijd om de Davis Cup op 3-2 voor Tsjechië. In de Kombank Arena speelden de Tsjechen op “vijandig” terrein. “We speelden in Servië, op hun terrein, voor hun geweldige fans. We hebben vandaag geschiedenis geschreven.”

Stepanek goed in zijn vel tijdens Davis Cup

Stepanek startte het Davis Cup toernooi met een 3-0 verlies tegen Novak Djokovic. Van slag door het verlies raakte hij niet: “Ik heb in zowel het enkel- als het dubbelspel in de top tien gestaan, ik heb twee Grand Slams gewonnen, ik heb in het enkel- en dubbelspel meegedaan aan de Masters, maar de Davis Cup winnen overtreft dat allemaal.”

Tsjechië won ook vorig jaar de Davis Cup. Toen werd in de finale Spanje verslagen met 3-2. De keer daarvoor was in 1980 dat de Tsjechen de Davis Cup wonnen.

Advertorial

Unibet Casino

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top