Ga naar hoofdinhoud

Topshelf Open: Bautista Agut en Coco Vandeweghe winnen hun eerste titel

Tennis, Topshelf Open in Rosmalen. Roberto Bautista Agut en Coco Vandeweghe hebben op het grastoernooi in Rosmalen hun eerste ATP-titel behaald. De Spanjaard won van Benjamin Becker en de Amerikaanse versloeg Jie Zheng.

Roberto Bautista Agut – Benjamin Becker 2-6 7-6 6-4

De als derde geplaatste Agut heeft in Noord-Brabant in sneltreinvaart zichzelf aangeleerd te spelen op gras. Zijn timing is perfect, aangezien morgen een nieuwe editie van Wimbledon los zal barsten. Sowieso is het een doorbraakjaar voor Agut, die vorig jaar rond deze tijd niet in de top honderd stond, maar nu richting de top twintig stijgt.

In de eerste set leek de speler met de meeste ervaring op gras te profiteren van zijn expertise. Becker liep uit naar 5-1 en had profijt van zijn lastig te retourneren opslag. In de tweede set kreeg Augut daar meer grip op, terwijl hij in de langere slagenwisselingen kon teren op zijn vastheid. Er moest een tie-break aan te pas komen en daarin was het pleit snel beslecht toen Agut uitliep naar 6-2.

In de derde set profiteerde Agut van het verschoven momentum. Eindelijk kreeg hij een breakkans op de opslag van Becker. Alhoewel hij de kans niet benutte, gaf het hem de overtuiging dat er meer kansen zouden komen, en twee games ging hij ook daadwerkelijk door Beckers opslag heen. Daarna speelde hij de derde set rustig uit.

“Ik speel al het hele jaar heel goed, dus het werd tijd dat ik een keer een titel ging winnen”, zei de Spanjaard. “Ik ben heel blij dat het hier gelukt is, dit is mijn eerste titel op de ATP tour, dit toernooi zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.”

Coco Vandeweghe – Jie Zheng 6-2 6-4

De 22-jarige qualifier Vandeweghe heeft de titel in Rosmalen niet cadeau gekregen. Ze moest eerst twee voorrondes winnen en leed vervolgens in twee partijen op rij setverlies. Maar al dat overwerk deerde haar niet en juist in de laatste drie matches van het Topshelf Open won ze in straight sets.

Ook in haar finale haalde ze uit met haar opslag. Ze sloeg negen aces langs de Chinese en kwam in het hele toernooi uit op 73 aces. In de openingsset liep ze rap uit naar 5-1 en in de hele finale hoefde ze geen enkel breakpoint weg te werken.

Toen Zheng in de derde game van de tweede set weer haar opslag inleverde, was het gedaan met de spanning in de eindstrijd. Op 5-4 maakte Vandeweghe de klus af met een love game.

Advertorial

William Hill

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top