Ga naar hoofdinhoud

Top 10 Vrouwen tennis WTA Ranking

Australian Open schudde de top tien van het vrouwentennis behoorlijk door elkaar. Zo steeg Kim Clijsters van de 3de naar de 2de plaats in de WTA-ranking. Alleen Wozniacki (1), Jankovic (8) en Azarenka (9) hebben hun positionering op dezelfde plaats in de top tien weten te behouden.

Afgelopen weekend veroverde de Belgische Kim Clijsters op het Australian Open haar vierde grandslamtitel. Na haar rentree in de zomer van 2009 op de proftoer, won de jonge moeder eerder twee maal de US Open in 2009 en 2010. Als moeder weet Kim Clijsters dus drie grandslamtitels te behalen.

Daarmee treedt Kim Clijsters in de voetsporen van Margaret Court. Margarert Court is een voormalig Australische tennisspeelster. Margaret Court won in totaal 62 grandslamtoernooien. Hiervan waren er 24 in het enkelspel. Margaret Court had meer overwinningen op haar naam staan, dan welke andere tennisspeelster ooit heeft behaald.

Door het behalen van haar eerste Australian Open titel is Kim Clijsters nog maar 140 punten verwijderd van de nummer één, de Deense Carolina Wozniacki. Carolina Wozniacki voert sinds 11 oktober 2010 de wereldranglijst aan.

De Australian Open schudde ook de rest van de top tien van het vrouwentennis stevig door elkaar. De Russische Vera Zvonareva zakte van de tweede naar de derde plaats, de Italiaanse Francesca Schiavone wist drie plaatsen op te schuiven en bezet nu de vierde plaats.

De Chinese Na Li komt, dankzij haar finale in Melbourne, de top tien binnen. Na Li komt van de elfde en stijgt naar de zevende plaats. De Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams, die voor het Grandslam toernooi moest afzeggen vanwege een voetblessure, zakte daardoor van de vierde naar de twaalfde plaats.

Onze landgenoot Arantxa Rus is door haar uitstekende optreden in Melbourne maar liefst 28 plaatsen gestegen. Door het bereiken van de tweede ronde stijgt de tennisster uit Monster naar de 111e positie van de WTA-ranking en heeft nu de top 100 in het vizier.

Arantxa Rus neemt op de wereldranglijst steeds meer afstand van Michaëlla Krajicek. De halfzus van oud Wimbledon kampioen Richard Krajicek wist zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Melbourne. Daardoor zakte Michaëlla Krajicek op de wereldranglijst van de 143e naar de 150e plaats.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top