Ga naar hoofdinhoud

Tomas Berdych wint ABN Amro tennis Rotterdam 2014 finale van Cilic

ABN Amro World Tour Tennis Tournament 2014 Rotterdam. De Tsjech Tomas Berdych heeft het ABN Amro toernooi in Rotterdam gewonnen. In de finale was de als derde geplaatste speler te sterk voor Marin Cilic: 6-4 6-2.

De 25-jarige Cilic maakte op weg naar de finish de meeste indruk van de twee. De Kroaat versloeg Tsonga, Andy Murray en Igor Sijsling en stond in vier duels slechts één set af. Berdych had een iets eenvoudigere loting en was nog niemand uit de top tien tegengekomen, al waren Janowicz en Gulbis zeker ook lastige klanten met een explosieve speelstijl.

Finale ABN Amro in 75 minuten klaar

Al snel brak Berdych door de opslag van Cilic heen, waarna hij op 2-1 kwam en op eigen service amper in de problemen. Cilic won in die set slechts 29% van de punten op de opslag van de Tsjech, en dat was onvoldoende om de nummer zeven van de mondiale ranking onder druk te zetten.

In de tweede set ging het in de eerste de beste opslaggame van Cilic al mis. Berdych schiep twee breakpoints en benutte direct de eerste, dankzij een fout met de backhand van Cilic. De Tsjech liep uit naar 4-2 en stelde de titel veilig door nogmaals te breken. Na 75 minuten was de finale over.

Tomas Berdych komt in 2015 titel verdedigen

Sinds oktober 2012 had Tomas Berdych geen titel meer gewonnen. Vorig jaar was hij de enige speler in de top tien zonder een toernooiwinst. De Tsjech stijgt naar plek zes op de ranking, terwijl Andy Murray plek zes inwisselt voor de zevende. Igor Sijsling stijgt door zijn goede optreden in Rotterdam naar de 52e plek. Hij speelt komende week in Marseille.

Enkele minuten na het laatste punt zag Berdych zijn naam al verschijnen, in de lijst met levensgroot geprinte namen in de nok van het stadion. “Echt leuk dat mijn naam gelijk na het laatste punt bij 2014 is toegevoegd”, zei hij. “Rotterdam heeft altijd een sterk bezet deelnemersveld met dit jaar maar liefst vijf spelers uit de top tien. Ik kom volgend jaar zeker terug om mijn titel te verdedigen.”

Nadal en Djokovic voor volgend jaar gevraagd

Dik honderd duizend mensen bezochten Ahoy voor de geslaagde 41e editie van het toernooi. Voor toernooidirecteur Richard Krajicek is de voorbereiding op de 42 editie nu al begonnen. “Ik ga voor volgend jaar dezelfde strategie volgen”, zegt hij. “Nadal en Djokovic zijn al benaderd. Ik wil zeker altijd Nederlanders in het toernooi, want die kunnen iets moois voor je toernooi doen.”

Advertorial

888 Poker

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top