Ga naar hoofdinhoud

Thiemo De Bakker verliest op ATP Chennai

Thiemo de Bakker (ATP-223) is al in de eerste ronde uitgeschakeld tijdens het ATP toernooi in Chennai. De tennisser verloor in straight sets van de nummer 82 van de wereld, Yen Hsun Lu. Het werd tweemaal 3-6 voor de Taiwanees.

De Bakker bereikte het hoofdtoernooi in Chennai via de kwalificaties. Echter heeft hij in het hoofdschema niet veel ritme op kunnen doen voor het kwalificatietoernooi van de Australian Open, dat komende week van start gaat.

In de eerste set ging het lang gelijk op, maar bij een stand van 3-4 ging het mis voor De Bakker. Zijn opponent uit Taiwan wist de Nederlander te breken en maakte het daarna op eigen service af. In het begin van het tweede bedrijf moest De Bakker al snel zijn eigen game inleveren en kon een nederlaag niet meer afwenden.

De Bakker kreeg in de eerste set veel kansen. “Maar ik maakte er geen een”, liet hij via Twitter weten. “In de tweede set begon ik ook mijn lichaam te voelen. Hij speelde ook te goed.”

Daarnaast blijkt het spelen van veel wedstrijden in korte tijd nog een probleem voor de voormalig top 50 speler. Hier zal hij toch aan moeten gaan werken, aangezien de Hagenees terug wil keren in de top 100.

De Bakker reist nu naar Australië, waar op 16 januari de Australian Open begint. Hij moet via de kwalificaties deelname afdwingen in Melbourne. Dit kwalificatietoernooi zal volgende week van start gaan. Wanneer de Bakker drie rondes weet te overleven, zal hij voor het eerst sinds lange tijd weer in het hoofdtoernooi van een Grand Slam staan.

Vermoedelijk zullen ook Igor Sijsling en Jesse Huta Galung een poging gaan wagen om zich te kwalificeren voor de Australian Open Tennis 2012. Thomas Schoorel heeft al laten weten niet af te reizen, hij gaat zich richten op het ABN Amro WTT in februari.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top