Ga naar hoofdinhoud

Thiemo de Bakker – Dustin Brown in kwalificatie Australian Open 2012

Vandaag heeft de loting voor het heren kwalificatietoernooi van de Australian Open Tennis 2012 plaatsgevonden. Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung komen in de nacht van dinsdag 10 januari op woensdag 11 januari in actie.

Igor Sijsling – Axel Michon

Igor Sijsling (ATP-196) staat in de eerste kwalificatieronde tegen de Fransman Axel Michon. Deze wedstrijd zal omstreeks 6.00 uur Nederlandse tijd afgewerkt worden.

Michon is op dit moment de nummer 263 van de wereld. De 21-jarige Fransman speelde het afgelopen jaar alleen toernooien op graven en wist daarmee zes Futuretoernooien op zijn naam te schrijven.

Unibet gaat er vanuit dat de 24-jarige Sijsling zich plaats voor de tweede kwalificatieronde. Op de Nederlander staat een quote van 1.20. Wanneer Michon voor een verrassing weet te zorgen, keert Unibet 4.30x uw inleg uit.

Thiemo de Bakker – Dustin Brown

Voormalig nummer één bij de junioren, Thiemo de Bakker (ATP-211) neemt het in de eerste schifting op tegen Dustin Brown (ATP-160). De wedstrijd zal starten rond 8.00 uur Nederlandse tijd.

De hoogste ranking die de geboren Jamaicaan Brown ooit bereikt heeft, is nummer 87. Dit is exact één jaar geleden. De Bakker en Brown hebben het in hun gehele carrière nog geen enkele keer tegen elkaar opgenomen. Dit geldt voor zowel op ATP niveau als voor Challenger- en/of Future niveau.

Ondanks het grote verschil op de wereldranglijst, wordt de Bakker toch gezien als de grootste kanshebber. Unibet heeft op de 23-jarige Nederlander een quote van 1.65 geplaatst. Een overwinning van Brown wordt gewaardeerd met een quote van 2.20.

Jesse Huta Galung – Greul

De derde Nederlander in het kwalificatietoernooi, Huta Galung, speelt in de eerste ronde tegen de Duitser Simon Greul (ATP-154). Beide heren zullen naar verwachting om 4.00 uur Nederlandse tijd de baan betreden.

Huta Galung en Greul hebben drie keer eerder tegen elkaar gespeeld, weliswaar op Challenger niveau. De eerste twee ontmoetingen in 2009 gingen naar de 30-jarige Greul. De derde ontmoeting, die in 2011 plaats vond, werd met 6-2 6-2 een prooi voor de vier jaar jongere Nederlander.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top