Ga naar hoofdinhoud

Tennistop bereiden zich voor op Australian Open

Veel tennissers gebruiken het Toernooi van Brisbane als voorbereiding op de Australian Open, welke van 17 tot en met 30 januari 2011 in Melbourne plaats zal vinden. Dit is het het eerste Grand Slam tennistoernooi van 2011. Ook Nederlandse tennissers bereiden zich in Brisbane voor op de deelname aan de 99e Australian Open.

De 20-jarige Nederlandse Arantxa Rus is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het hoofdschema van het WTA-toernooi van Brisbane. De momenteel hoogst genoteerde Nederlandse tennisster begon dit jaar met ambitieuze doel, namelijk zich plaatsen voor de hoofdtoernooien van alle Grand Slams ( 4 in totaal). Tijdens haar eerste toernooi van het jaar kon de speelster uit Monster de hooggespannen verwachtingen niet waar maken. In de laatste kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi in Australië, ging Rus onderuit tegen de Georgische Anna Tatisjvili in 6-2, 6-4.
Tatisjvili was tijdens haar 2e ronde partij eerder op die dag al te sterk voor de Kroatische Karolina Spremen. Rus had in haar eerste en tweede kwalificatieronde nog de Australische speelster Isabella Holland en Olivia Rogowska uit het toernooi van Brisbane gehouden.

De Nederlandse troef bij de heren, Thiemo de Bakker, lukte het ook niet om het nieuwe jaar met winst te beginnen. De 22-jarige Hagenaar werd tijdens een zeer spannend duel in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Brisbane uitgeschakeld door de Oezbeek Denis Istomin. Thiemo de Bakker verloor in twee sets: 7-6(5), 6-4. Het was het 4e internationale toernooi op rij waarbij de Bakker in de 1e ronde uitgeschakeld wordt. Van 3 tot en met 8 januari 2011 komt Thiemo de Bakker in actie bij het ATP-250 toernooi (ASB classic) in het Nieuw-Zeelandse Auckland.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top