Ga naar hoofdinhoud

Tennis Davis Cup: Rojer en Haase brengen Nederland op 2-1

Tennis Davis Cup 2012: Jean-Julien Rojer en Robin Haase hebben Nederland in het duel met Zwitserland op 2-1 gebracht. Vrijdag gingen de twee wedstrijden in het enkelspel verloren, maar zaterdag bracht het dubbel hoop door de Roger Federer en zijn partner Stan Wawrinka te verslaan. De uitslag is 6-4 6-2 5-7 6-3.

Robin Haase – Roger Federer Davis Cup In de eerste set ging het gelijk op tot 4-4. Vanaf dat moment trapte het Nederlandse dubbel het gaspedaal in. Via een break werd tot enthousiasme van het Amsterdamse publiek de eerste set veroverd en in de tweede set viel alles de kant op van Rojer en Haase. Federer en Wawrinka leken ondanks hun ervaring en Olympische titel ontdaan in de zee van Oranje studenten, op de lastig te bespelen tochtige gravelbaan naast de Westergasfabriek. Wel was het weer veel beter dan op vrijdag.

Robin Haase verklaarde eerder deze week dat Federer geen idool van hem is. En dat Rojer en Haase op een gezonde manier geen ontzag hadden voor hun illustere tegenstander(s), bleek wel uit de agressieve plaatsing van de bal. Een kleine vijf keer mikten ze de bal, bewust of onbewust, op het lichaam van de bij het net bivakkerende Zwitsers. Zij konden niets anders doen dan wegduiken of de bal met het frame opvangen.

Ondanks de verloren derde set raakten de Nederlanders hun positieve houding niet kwijt. Haase en Rojer pompten elkaar op, volleerden volhardend en maakten weinig foutjes. Dat werd in de vierde set bij de stand 3-2 beloond met een break. Op matchpoint was het de matig spelende Federer die een eenvoudige volley over de achterlijn deponeerde.

Betekent het verrassende puntje dat Nederland nog kans maakt. Nee, eigenlijk niet, en dat weet Federer ook. “Na de derde set zag het er goed uit voor ons. Ik dacht dat zij in de vierde set ook wat onzeker werden, maar ze maakten het toch af. Maar we hoeven nog niet in paniek te raken. Ik hoop dat ik het zondag tegen Haase kan afmaken, of anders doet Stanislas het wel.”

Coach Jan Siemerink zegt: “‘Robin weet wat er van hem wordt gevraagd tegen Federer. Na twee zware partijen is het nu vooral zaak dat hij zich goed laat verzorgen. Hij weet wat er van hem wordt verwacht. Ik weet ook dat hij er alles aan gaat doen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen”.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top