Ga naar hoofdinhoud

Tennis Davis Cup: Nederland leidt tegen Roemenië met 2-0

Tennis Davis Cup: Nederland leidt tegen Roemenië met 2-0. Nederland is hard op weg om de play-off voor de wereldgroep van de Davis Cup te bereiken. Vrijdag werden twee punten gepakt tegen de Roemenen, zodat er in de resterende drie duels nog slechts één overwinning nodig is.

Haase begint met winst

Adrian Ungur en Robin Haase trapten de ontmoeting in de hal Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibasi in het Roemeense Brasov af. Het gastland wilde eigenlijk spelen op gravel, veruit de favoriete ondergrond van kopman Hanescu. De baan werd afgekeurd, waarna de tennisbond uit moest wijken naar een relatief snelle hardcourtbaan. De Nederlandse spelers zijn redelijk allround, alhoewel kopman Robin Haase het best presteert op gravel.

Haase, nummer 52 op de ATP ranking, nam een 0-2 voorsprong in sets tegen de twee jaar oudere nummer 124 van de wereld. Robin speelde met weinig lef, terwijl riskant spel juist zijn handelsmerk was in 2010, toen hij na blessureleed een veelbelovende come back maakte en door de ATP werd uitgeroepen tot come-back speler van het jaar. Het ontbreekt de Hagenaar misschien aan zelfvertrouwen, na een beschamend lange reeks uitschakelingen in de eerste ronde.

Ungur was niet geknakt door de achterstand. Gesteund door het thuispubliek won hij de derde set nadat hij een vroege break had geplaatst. In de vierde set bleek Haase echter soeverein op eigen serve en kon hij op 4-3 breken. Haase won met 4-6 4-6 6-3 3-6. Daarna waren Igor Sijsling en Viktor Hanescu aan de beurt. Sijsling maakt sinds kort deel uit van de mondiale top 100 en acht een sprong naar de top vijftig mogelijk. Dan zal hij echter wel wat wapens moeten ontwikkelen om punten sneller te beslechten. Sijsling komt veel vaker naar het net dan de gemiddelde moderne tennisser, maar een oude rot als Hanescu vindt altijd wel een gaatje.

Sijsling wint van Hanescu

Sijsling verspeelde een 2-0 voorsprong in sets. In de tie break van de vierde set werd een discutabel punt aan Hanescu toegewezen, waarna Sijsling de set verloor. Gelukkig hervond de 25-jarige tennisser zijn kalmte en speelde hij de zes jaar oudere Hanescu in de beslissende set kapot: 6-4, 7-6, 2-6, 6-7, 6-2.

“Ik ben heel blij met deze overwinning. Goed spel, hele zware pot. De vierde en vijfde set speelde ik gewoon goed en bleef ik gewoon gaan”, zei Sijsling. Zaterdag spelen Jean-Julien Rojer en Thiemo de Bakker het dubbelspel.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top