Ga naar hoofdinhoud

Tennis Davis Cup 2012: Nederland mikt op 5-0 tegen Roemenië

Davis Cup 2012, tennis. Van vrijdag 6 april tot en met zondag 8 april speelt Nederland tegen Roemenië in de tweede ronde van groep 1 van de Davis Cup. Inzet is een plaats in de play-offs van de internationale tenniscompetitie. Via de play-offs kan toegang worden verkregen tot het hoogste niveau: de world group.

In de eerste ronde van de Davis Cup rekende Nederland af met Finland: 0-5. De Finnen waren verzwakt door de absentie van kopman Jarkko Nieminen. En nu, tegen Roemenië, hebben bondscoach Jan Siemerink en zijn mannen alweer geluk. De sterkste spelers van Roemenië leven in onmin met de nationale tennisbond en boycotten daarom dit duel in de Davis Cup. Victor Hanescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi, Marius Copil en Horia Tecau zijn het niet eens met het ontslag van bondscoach Andrei Pavel, in de jaren 90 zelf speler van de nationale selectie.

De nieuwe bondscoach Ciprian Porumb beschikt in de Sporthallen Zuid te Amsterdam wel over Petru Luncanu (ATP ranking 437), Andrei Daescu (685), Darius Bragusi (940) en Florin Mergea (1507). De Nederlanders Robin Haase, Thomas Schoorel, Igor Sijsling en dubbelspecialist Jean-Julien Rojer hoeven geen enkele vrees te hebben voor deze onervaren semi-profs.

Luncanu heeft in 2012 nog geen enkele wedstrijd gespeeld in een ATP toernooi en ook niet op een lager niveau zoals challengers en futures. Daescu won dit jaar alleen een potje tegen een 16-jarige en dat was op een zwak bezette Challenger in Canada. Bragusi mocht vorig jaar op een wildcard deelnemen aan een toernooi in Boekarest. Hij verloor met 6-3 6-2 van Gianluca Naso, nu de nummer 237 van de wereld. Daarvoor en daarna kwam Bragusi niet internationaal in actie. De 27-jarige Mergea lijkt zijn loopbaan als singlespeler te hebben opgegeven, want sinds medio 2010 komt hij niet meer op de baan in challengers. Hij dubbelt nog wel en won in de herfst van 2011 de titel in de challenger van Brasov, Rusland.

Nederland gaat in de tweede ronde Davis Cup de hardcourt vloer aanvegen met de Roemenen. Daarmee wordt echter wel verbloemd, dat er weinig progressie zit in de prestaties van onze vaderlandse tennissers. Robin Haase kan maar niet de vurig gewenste doorbraak tot de top 50 van de wereld forceren. Zelden wint hij meer dan twee potjes achter elkaar. Telkens blijven fysieke klachten opspelen.

De come-back van Thiemo de Bakker is nog lang niet voor de bakker. Zijn trainingsachterstand is zo enorm dat Siemerink hem niet eens heeft geselecteerd. Schoorel stond vorig jaar even in de top honderd, maar is door een blessure alweer uit de top 130 gevallen. Igor Sijsling, nummer 124, heeft vijf wedstrijden in de Davis Cup gespeeld. Hij verloor ze allemaal. Tegen Roemenië zal en moet het nu wel lukken.

De Davis cup wordt live uitgezonden door Eurosport.

Vrijdag 6 april, om 13:00 uur:

Thomas Schoorel – Petru-Alexandru Luncanu
Robin Haase – Andrei Daescu

Zaterdag 7 april, om 15:00 uur:

Jean-Julien – Rojer/Igor Sijsling – Andrei Daescu/Florin Mergea

Zondag 8 april, om 13:00 uur:

Robin Haase – Petru-Alexandru Luncanu
Thomas Schoorel – Andrei Daescu

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top