Ga naar hoofdinhoud

Tennis ATP Nieuws: Nederlandse Tenissers Stellen Teleur

ATP Tennis Nieuws. Nederlandse tennisfans moeten voor echt toptennis nog steeds uitwijken naar buitenlandse helden. Het is geen schande dat een klein land als Nederland geen tennis spelers afvaardigt die kunnen wedijveren met Djokovic, Federer, Murray en andere veelvraten van het circuit. Sijsling – Tipsarevic is vandaag om 10.35 uur.

Het is ook nog uit te leggen waarom er in deze eeuw geen Nederlandse Tennis in de top tien van de ranking bij de mannen of vrouwen heeft gestaan. Maar het moet toch mogelijk zijn om eindelijk weer eens de tweede week van een Grands Slam te bereiken?
Robin Haase teleurstellend

Robin Haase heet de vaandeldrager te zijn van het Nederlandse tennis. Zelfvertrouwen, een vlotte babbel, mediagenieke looks en aanvalslustig spel kunnen hem niet ontzegd worden; een gebrek aan resultaten wel. Eventjes, in juli van dit jaar, stond hij 33e op de mondiale ranglijst. Dat was vooral te danken aan een boekhoudkundig schoonheidsfoutje van de ATP, dat vanwege de Olympische Spelen één toernooi twee keer mee liet tellen. Inmiddels staat Haase, die dit jaar maar liefst zeventien keer verloor in de eerste ronde van een toernooi, niet meer in de top vijftig en hij lijkt het jaar af te gaan sluiten buiten de top zestig. Haase is namelijk al gestopt met dit seizoen, alhoewel er nog in alle uithoeken van de wereld punten te verzamelen zijn.
Arantxa Rus al Vakantie

Ook de dames worden kennelijk geteisterd door moeheid, heimwee, fysieke klachten of domweg desinteresse. Arantxa Rus heeft namelijk ook besloten om alvast vakantie te houden. Ze had in de vorige drie toernooien de pech dat ze direct tegen Wozniacki, Azarenka en Hantuchova moest aantreden. Drie keer verloren dus, met zes sets tegen en slechts één set voor. Tegen Wozniacki en Azarenka pakte ze opgeteld in totaal vijf games. Ze is dit jaar blijven hangen rond plek 70 op de ranking.
Kiki Bertens kans op top 50

Kiki Bertens, eveneens al met vakantie, valt op zich weinig te verwijten. Ze rukte dit jaar op van plek 184 naar 58 en won plotsklaps een toernooi in Fes. Bij twee Grand Slams kwam ze tot de tweede ronde. Beide keren verloor ze onnodig in die tweede ronde, verlamd en gefrustreerd als ze was door haar zenuwen. Ze gaf openhartig toe dat het een oude kwaal is, die helaas net op de belangrijke momenten haar spel ontregelt. Wil ze in 2013 de top 50 bereiken, dan zal Bertens haar angsten en twijfels de baas moeten worden. Anders blijft ze steken op anonieme banen van anonieme toernooien zoals die in Fes.
Igor Sijsling revelatie

De echte revelatie van het jaar is Igor Sijsling. De Amsterdammer herontdekte zichzelf op 24-jarige leeftijd en boekte dinsdag de mooiste zege in zijn loopbaan tot nu toe. In Parijs versloeg hij de nummer achttien van de wereld, Dolgopolov, met 6-4 6-2, geholpen door een verwoestende serve en secure groundstrokes. Via de kwalificaties sloop hij het hoofdschema binnen, terwijl Haase tevergeefs afwachtte of hij op basis van zijn ranking direct toegelaten zou worden. Dat is nou het onderste uit de kan halen – iets waar tien jaar geleden Sjeng Schalken in uitblonk, maar wat de huidige generatie nog niet lukt.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top