Ga naar hoofdinhoud

Stanislas Wawrinka wint Australian Open van Rafael Nadal

Australian Open Finale uitslag. Stanislas Wawrinka heeft voor een grote verrassing gezorgd door de Australian Open 2014 op zijn naam te schrijven. ‘Stan the Man’ won in een merkwaardige finale in vier sets van de grote favoriet Rafael Nadal: 6-3 6-2 3-6 en 6-3.

Nadal opeens verdwenen

Wawrinka begon zijn eerste Grand Slam finale met veel overtuiging en liet merken de punten graag kort te houden. De Zwitser wist in de vierde game voor het eerst door de service van Nadal te breaken, waardoor hij op een 3-1 voorsprong kwam. ‘Wawa’ kwam op een 5-3 voorsprong, waarna hij op een 0-40 voorsprong kwamen. Met vijf punten op rij haalde Wawrinka de openingsset binnen.

In het tweede bedrijf ging Wawrinka verder waarmee hij begonnen was en slaagde er in om de eerste game van Nadal op love te breaken. Bij een 2-1 stand in het voordeel van de Zwitser vroeg Nadal een medical time-out aan, aangezien de Spanjaard last had van zijn rug. Wawrinka vroeg op zijn beurt aan de umpire waar ‘Rafa’ last van had, maar de umpire gaf geen gehoor op zijn vraag, waardoor er een heftige discussie ontstond. Bij zijn terugkeer bewoog Nadal vrijwel niet meer en de Australian Open 2009-winnaar verloor de set dan ook met 6-2.

In set drie leek Nadal steeds minder last te hebben van zijn kwetsuur. Na het wegwerken van enkele breakkansen op eigen service, sloeg hij vervolgens toe in de eerste servicegame van Wawrinka. De 27-jarige Spanjaard liep uit naar 5-2 en won de set uiteindelijk met 6-3.

Wawrinka, die het op mentaal gebied steeds moeilijker leek te krijgen, besloot in de vierde set nog een keer aan te zetten. De Zwitser wist op 3-2 de servicegame van Nadal af te pakken, maar leverde deze voorsprong weer net zo makkelijk in. Een game later kwam ‘Wawa’ opnieuw een break voor, waarna hij de wedstrijd koelbloedig uitserveerde.

Wawrinka klimt naar top drie

Met zijn titel in Melbourne stijgt Wawrinka van de achtste plaats naar positie drie. Daarnaast mag de 28-jarige tennisser 1,6 miljoen euro in ontvangst nemen. Nadal blijft de nummer één van de wereld en breidt zijn voorsprong op Novak Djokovic, die zelf veel punten moet inleveren, verder uit.

LIVE stream kijken

Heb je een account bij Unibet, dan kun je tenniswedstrijden LIVE volgen op de stream. Nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct live naar tennis. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op en kun je inzetten op je favoriet en flink verdienen!

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top