Ga naar hoofdinhoud

Tennis: Stan Wawrinka winnaar titel ABN Amro WTT in Rotterdam

Tennis. Stan Wawrinka heeft zondag in de finale van het ABN Amro World Tennis Tour Tournament afgerekend met Tomas Berdych. Na twee uur was de waardige finale over: 4-6 6-3 6-4. De Zwitser was tien jaar geleden voor het laatste present in Ahoy en haalde de schade in door de negende ATP-titel in zijn loopbaan en de tweede van dit jaar te behalen.

Stan Wawrinka winnaar ABN Amro tennis

ABN Amro Tennis Tomas Berdych GettyIn de openingsset deelde Tomas Berdych het eerste speldenprikje uit. In de vijfde game kon Stan Wawrinka nog twee breakpoints wegwerken, voordat een mislukte forehand alsnog zorgde voor de 4-3 voor de Tsjech. Op 5-4 had de titelhouder moeite met het uitserveren van de set. Op 40-30 maaide Wawrinka enkele ziedende forehandwinners langs zijn opponent, die zelfs een breakpoint toe moest staan, maar uiteindelijk na 39 minuten toch op 1-0 in sets kwam.

In de tweede set waren beide 29-jarigen soeverein in hun opslagbeurten. Wel had “Stan the Man” de overhand in de baselinerally’s. In de afgelopen week speelde de Zwitser enkele slordige partijen, maar inmiddels had hij door de zeges voldoende vertrouwen opgedaan om zijn slagenarsenaal maximaal te benutten. Op 15-40 lokte hij Berdych met een kort balletje naar het net, om vervolgens een onhoudbare winner langs hem te meppen.

Eerste indoortitel en eerste ATP 500 toernooi

Daarna realiseerde Wawrinka, de nummer acht van de wereld, direct aan het begin van de derde set een break. Hij werd geholpen door een fortuinlijke netbal, liep via een nieuwe break uit naar 4-1 en mocht na een re-break op 5-3 serveren voor het toernooi. Een paar stevige rally’s volgden maar Stan Wawrinka liet zich niet meer van zijn eerste indoortitel afhouden.

“Voor het eerst win ik een toernooi in de 500-punten categorie”, memoreerde Wawrinka. “Het was niet makkelijk maar gelukkig vond ik in elke partij op tijd een route naar de winst.”

Richard Krajicek: ABN Amro WTT succesvol

Toernooidirecteur Richard Krajicek repte van een positieve week. Op de 42e editie van het ABN Amro WTT bereikten alle vier deelnemers uit de top tien minstens de kwartfinale. Ruim honderdduizend mensen meldden zich bij de poortjes van Ahoy om hun zitplaats op te eisen. Voor de derde keer in de afgelopen tien jaar werd de eindstrijd beslist door twee man uit de top tien.

In 2016 begint het ABN Amro World Tour Tennis Tournament op maandag 8 februari. Krajicek zet zich er voor in om het evenement een upgrade te geven naar de categorie Masters (1.000 punten).

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top