Ga naar hoofdinhoud

Stan Wawrinka mentaal klaar voor Novak Djokovic US Open 2013

US Open 2013 – halve finale tennis. De als eerste geplaatste Novak Djokovic en als dertiende geplaatste Stanislas Wawrinka spelen zaterdag 7 september tegen elkaar in de halve finale van de US Open.

Voor de Serviër is een potje in de halve finale van een grand slam inmiddels geen opwindende gelegenheid meer. De US Open winnaar van 2011 en drievoudig verliezend finalist staat sinds Wimbledon 2010 telkens minstens in de halve finale van een grand slam. Dat is een reeks die inmiddels Federer-achtige proporties aan gaat nemen.

Djokovic bijna niet te overtreffen

In de US Open kwartfinale tegen Youzhny verloor Djokovic voor het eerst een set. Hij kon dat niet aan zichzelf wijten, want de Rus maakte in die set prachtige winners en vocht met hart en ziel voor zijn laatste kans. Na de setwinst was hij zo uitgeput en misschien ook wel voldaan, dat Djokovic in no time uitliep naar 4-0 in de vierde set. Het toont aan wat er voor nodig is om de Djoker in deze gedurende een periode te overtreffen, laat staan in een “best of five” partij.

Wawrinka in schaduw Federer

Wawrinka liet ook een kunststukje zien in zijn US Open kwartfinale. De Zwitser, die al jarenlang in de schaduw van zijn fameuze landgenoot Federer bivakkeert, versloeg de titelverdediger Andy Murray in drie snelle sets.

De Schot oogde weliswaar vermoeid en chagrijnig als altijd, maar alle credits gaan naar Wawrinka die heerlijke, aanvallende ballen strak over het net joeg met zijn enkelhandige backhand.

Stan Wawrinka mentaal klaar

Ook lijkt Wawrinka in mentaal opzicht eindelijk klaar te zijn voor een aanval op de gevestigde orde. Eerder dit jaar, op de Australian Open, liet hij in de vierde ronde Djokovic nog glippen in de vijfde set, die toen in 12-10 eindigde.

De onderlinge stand tussen de heren is 14-2 voor Djokovic. De twee overwinningen van Wawrinka zijn niet meer zo relevant want die vonden plaats voor 2007. Hij is op zijn hoede: “We wisten allemaal al dat Stanislas de kwaliteit heeft om goed te spelen, alleen niet constant. Ik denk dat hij daar hard aan heeft gewerkt. Hij is een complete speler, die een van de beste seizoenen in zijn leven heeft.”

Wedden op winst Djokovic

Het is onwaarschijnlijk dat Wawrinka twee keer op rij de wedstrijd van zijn leven speelt. Bij William Hill staat een 3-0 overwinning voor Djokovic genoteerd op 2,25; 3-1 staat op 3,50.
Advertorial

William Hill

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top