Ga naar hoofdinhoud

speelschema Heren Australian Open 2011

Aanstaande maandag, 17 januari, begint in Melbourne de 99e editie van de Australian Open. Roger Federer zal proberen zijn titel te verdedigen en zal daar een hele kluif aan hebben tegen Rafael Nadal.

Nadal moest het vorig jaar in de kwartfinales tegen Andy Murray nog opgeven wegens een knieblessure maar zal nu alles geven om het toernooi te winnen. In de finale van 2010 stonden Federer en Murray tegenover elkaar. Federer won in 2010 voor de vierde keer de Australian Open.

Van woensdag 12 januari tot zondag 16 januari vinden de kwalificatierondes voor de Australian Open plaats in Melbourne. Vervolgens wordt duidelijk wie door kan gaan naar het hoofdtoernooi. Van de Nederlander Jesse Huta Galung was op 12 januari bekend dat hij de tweede ronde heeft bereikt door de Fransman Burguier te verslaan met 6-2 en 6-4. Sijsling is uitgeschakeld voor het hoofdtoernooi. De Thaise Udomchoke versloeg de Nederlander met 4-6 en 1-6.

De wedstrijden in Melbourne worden gespeeld op hardcourt banen en de belangrijkste wedstrijden vinden plaats in de Rod Laver Arena en Hisense Arena. Het schema ziet er voorlopig als volgt uit, maar kan gewijzigd worden door extreme weersomstandigheden etc.:

12 tot en met 16 januari: kwalificatierondes
17 tot en met 18 januari: eerste ronde enkelspel
19 tot en met 20 januari: tweede ronde enkelspel
21 tot en met 22 januari: derde ronde enkelspel
23 tot en met 24 januari: vierde ronde enkelspel
25 tot en met 26 januari: kwartfinales enkelspel

Donderdag 27 januari: 1 x kwartfinale heren enkelspel
Vrijdag 28 januari: 1x kwartfinale heren enkelspel
Vrijdag 28 januari: halve finale gemengd dubbelspel
Zaterdag 29 januari: finale gemengd dubbelspel
Zaterdag 29 januari: finale heren dubbelspel
Zondag 30 januari: heren finale enkelspel

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top