Ga naar hoofdinhoud

Soderling wint ABN AMRO World Tennis 2011

Robin Söderling heeft gisteren voor de tweede maal op rij het ABN Amro WTT gewonnen. Hiermee prolongeert hij zijn titel. In de finale versloeg hij Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman kon in 83 minuten niet voorkomen dat hij met 6-3, 3-6 en 6-3 verloor.

Söderling begon enorm sterk aan de wedstrijd. Meteen brak hij Tsonga, waardoor de Zweed met 3-0 voor kwam in de eerste set. Tsonga gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich terug naar een 4-3 achterstand. Bij deze stand leverde de Fransman zijn servicebeurt weer in. Vervolgens kon Soderling zijn eigen servicegame winnen, waardoor de eerste set naar de Zweed ging.

In de tweede set ging de service van Tsonga steeds beter lopen. Door dit belangrijke wapen kon hij zelfs de tweede set naar zich toe trekken. In de zesde game brak hij Soderling en hierna werd het een koud kunstje voor het servicekanon om de setscore weer gelijk te brengen.

De Zweed bleek niet van slag en ging aanvallender spelen. Hij was zelfs regelmatig aan het net te vinden. Uiteindelijk werd dit in de achtste game beloond. Mede door zwak voetenwerk van Tsonga, kon Soderling de Fransman breken. Bij een 5-3 voorsprong had de Zweed maar één matchpoint nodig om de wedstrijd te winnen.

Na afloop was Soderling vooral lovend over de Fransman: “Tsonga serveerde zo goed vandaag, dat ik nu nog niet snap hoe ik zijn opslag heb kunnen breken. Trouwens, het is voor het eerst dat ik een titel heb kunnen verdedigen. Dat zie ik als een grote stap in mijn carrière. Ik hoop dit nog vaker te doen. Ook hier in Ahoy!”

Dat Soderling naar de servicekracht van Tsonga verwees is zeker niet verwonderlijk. In vier wedstrijden sloeg de Fransman maar liefst zestig aces.

Door het prolongeren van zijn titel schaart Soderling zich bij enkele grote namen. Eerder wisten alleen Ashe (1975/1976), Edberg (1987/1988) en Escudé (2001/2002) dit toernooi tweemaal op rij te winnen.

Door de overwinning verstevigt Soderling zijn vierde positie op de ATP-ranglijst. De 500 punten die hij krijgt, leveren hem echter geen hogere plek op. Het verschil met Djokovic ( nr. 3 ) bedraagt nog altijd 1.500 punten.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top