Ga naar hoofdinhoud

Soderling winnaar ATP Open 13 in Marseille

Robin Soderling (ATP-4) heeft vandaag, zondag 20 februari, het Open 13 toernooi in Marseille op zijn naam geschreven. In de finale was hij te sterk voor Marin Cilic (ATP-28), het werd 6-7(8) 6-3 6-3 voor de Zweed.

Toch wist de 22-jarige Cilic, sterk te beginnen aan zijn achtste ATP finale. Hij brak namelijk al in de eerste game van de wedstrijd de servicegame van Soderling. Dit is niet veel spelers deze week gelukt. De eerste set liep uit tot een tiebreak, deze werd nipt gewonnen door Cilic. Soderling verwerkte deze teleurstelling snel en wist de tweede set met 6-3 te winnen. Ook de beslissende set ging met 6-3 naar de Zweed.

Het betekent voor Soderling zijn derde titel dit jaar. Naast zijn overwinning vorige week in Rotterdam, was hij in januari ook de sterkte in Brisbane. De Zweed kon na afloop zijn geluk dan ook niet op. “Ongelooflijk. Ik heb negen toernooien gewonnen en drie daarvan in anderhalve maand.’’ Door deze toernooizege heeft Soderling 250 punten verdient voor de wereldranglijst. Cilic moet genoegen nemen met 150 punten.

Naast de singlefinale, werd vandaag ook de dubbelfinale afgewerkt. Deze ging tussen Haase/Skupski en Tsonga/Benneteau. De Nederlander en Brit wonnen de eerste set met 6-3. De tweede set ging in een tiebreak naar het Franse duo, het werd 7-6(4). Hierdoor moest een supertiebreak de beslissing gaan brengen. Hierin bleken Robin Haase en Ken Skupski het sterkst. Bij een stand van 12-11, sloegen ze op het derde matchpoint wel toe. Het is de eerste dubbeltitel in de carrière van Robin Haase.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top