Ga naar hoofdinhoud

Soderling – Mahut ATP Open 13 Marseille

Vandaag, donderdag 17 februari, komt Robin Söderling om 18:30 voor het eerst in actie op de Open 13 in Marseille en wel tegen Nicolas Mahut. Hij genoot in de eerste ronde van een bye.

Nicolas Mahut (ATP-89) rekende in de eerste ronde af met Andrey Kumantsov. De Zweed en Fransman namen het één keer eerder tegen elkaar op. Vijf jaar geleden was Soderling op het gras van Nottingham met 6-3 6-2 te sterk voor Mahut.

De als eerste geplaatste Soderling wordt gezien als een van de grootste kanshebbers voor de titel in Marseille. De 26-jarige Zweed zal, na zijn overwinning vorige week in Rotterdam, er ook op gebrand zijn om de titel in Marseille te veroveren. In de editie van 2010 behaalde Soderling de kwartfinale op dit toernooi. Hierdoor heeft hij deze week 45 punten te verdedigen.

De 29-jarige Mahut kreeg een wildcard van de toernooiorganisatie. Hij is onder het grote publiek bekend van zijn marathonpartij op Wimbledon tegen John Isner. Na 11 uur en 5 minuten moest hij zijn meerdere erkennen in de Amerikaan. Deze wedstrijd heeft diverse records verbroken. Naast het single toernooi is Mahut ook nog actief in het dubbel toernooi tijdens het Open 13 in Marseille. Met partner Arnaud Clement heeft hij zich gisteren gekwalificeerd voor de kwartfinale. Hierin zullen ze uitkomen tegen hun landgenoten Benoit Paire en Eduard Roger-Vasselin.

Naast de wedstrijd tussen Robin Soderling en Nicolas Mahut vinden er nog andere wedstrijden plaats op dag 4 van het ATP toernooi. Deze kunt u hieronder bekijken.

Single toernooi

Tweede ronde:

P Petzschner – M Cilic
I Ljubicic [5] – D Tursunov
T Berdych [2] – E Roger-Vasselin
M Llodra [8] – T Kamke
M Youzhny [3] – G Simon

Dubbel toernooi

Kwartfinale:

A Seppi/I Zelenay – R Haase/K Skupski
A Clement/N Mahut – B Paire/E Roger-Vasselin
C Fleming/R Hutchins – J Benneteau/J Tsonga

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top