Ga naar hoofdinhoud

Sodeling onderschat Haase niet

Vanavond om 19.30 uur speelt in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam de match tussen Robin Haase en de als eerste geplaatste Robin Söderling. Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel zijn reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

Robin Haase zal het tegen Söderling niet gemakkelijk krijgen. De twee werden vrijdagavond middels loting aan elkaar gekoppeld en Söderling geldt als de grote favoriet van het toernooi. Tegen NUSport zei Söderling het knap van Haase te vinden hoe hij is teruggekomen na zijn blessure.

Söderling onderschat Haase niet: “Een moeilijke tegenstander. Maar dat kun je verwachten op zo’n ontzettend sterk bezet toernooi, elke ronde wordt zwaar. Het wordt de eerste keer dat ik tegen hem speel. Wel heb ik een paar keer met hem getraind.” Het doet Söderling niets dat Haase een thuiswedstrijd speelt. “Ik weet hoe hij speelt. Hij speelt thuis, dus het publiek zal achter hem staan. Mij maakt dat niet uit.”

Thomas Schoorel werd gisterenmiddag in twee sets uitgeschakeld door Viktor Troicki (2-6 en 6-7). Schoorel was erg teleurgesteld over zijn verlies: “Het is erg frustrerend dat ik hier niet beter heb gespeeld, dit is echt klote. Van het publiek, dat mij ondanks mijn slechte optreden bleef steunen, heb ik nog wel genoten. Maar van mij eigen wedstrijd totaal niet.”

Schoorel ontving een wildcard voor het toernooi vanwege zijn overwinning in de Masters waar de hele Nederlandse top aanwezig was, liet Krajicek van de week weten. Krajicek zei ook het liefst zo veel mogelijk Nederlanders toe te laten om hen ervaring op te doen in een groot toernooi.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top