Sloane Stephens – Kiki Bertens WTA Finals: wedden op veel games

Wedden op Kiki Bertens WTA Finals
Voorspellingen tennis 24 oktober 2018

Vandaag speelt Kiki Bertens haar tweede wedstrijd in de WTA Finals in de rode groep. Sloane Stephens is dan haar tegenstander, aansluitend op de openingspartij van Angelique Kerber en Naomi Osaka. Zij beginnen om 13:30 uur, zodat we Bertens rond 15:30 op de baan van Singapore kunnen verwachten.

Hieronder de voorbeschouwing op de wedstrijd en de tip voor de beste tennis weddenschap vandaag.

Kiki Bertens WTA Finals 2018

Zowel Bertens als Stephens, dit jaar nummer twee op Roland Garros, hebben de eerste punten op zak, beide via een driesetter. Voor Bertens was daar een wederopstanding voor nodig, toen ze een set en 2-0 achter stond tegen Kerber. Maar door vervolgens zes van de zeven games te winnen kantelde ze de match.

Een peptalk van coach Raemon Sluiter speelde, niet voor het eerst de afgelopen jaren, een belangrijke rol.

Peptalks Raemon Sluiter

Maar daarin zit ook gelijk de kwetsbaarheid van de Wateringse. Ze is een volwassen vrouw van 26 jaar, fitter en afgetrainder dan ooit, en heeft een geweldig jaar achter de rug met drie titels en een kwartfinaleplek op Wimbledon.

Toch staat (en tijdens pauzes zit) Bertens er vaak bij als een beteuterd meisje dat in de supermarkt haar moeder kwijt is. Dat geeft tegenstanders het gevoel: er is wat te halen. Het is tijd dat ze zichzelf op kan peppen en niet telkens ‘ambulancebroeder’ Sluiter, zoals hij het zelf grappend omschrijft, van de tribunes hoeft te roepen.
Wedden op Kiki Bertens WTA Finals tennis bookmakers | Getty

Tennis Kiki Bertens beter dan ooit

In de afgelopen vijf maanden heeft Kiki Bertens 11 van de 12 partijen tegen dames uit de tennis top 10 gewonnen – geen enkele speelster op de WTA Tour deed het in het hele jaar 2018 beter.

De 25-jarige Amerikaanse Stephens staat dit kalenderjaar in die categorie op vijf uit negen. De winnaar van de US Open in 2017 pakte afgelopen voorjaar de grote hardcourttitel in Miami en stond in Montreal nog in de finale. Sinds de US Open van dit jaar, waar ze standde in de kwartfinale, heeft Stephens maar twee van haar zes wedstrijden gewonnen.

Halve finale WTA Finals binnen bereik?

Ook het tennisseizoen van Bertens leek na haar winst in het kleinere toernooi van Seoul snel te doven, tot ze door de opzegging van Halep aan mocht treden bij de WTA Finals.

Ze wijt haar wat magere resultaten eerder in oktober aan de spanning die haar pogingen om zich te plaatsen voor dit evenement opriepen. Nu is ze er dan, heeft ze zelfs al een zege binnen en zou een 2-0 setwinst op Stephens betekenen dat ze zich sowieso plaatst voor de halve finale.

Sloane Stephens – Kiki Bertens voorspellingen

Wedden op tennis? Sloane Stephens staat voor winst op 1.58 en gokken op een overwinning van Kiki Bertens levert je 2.40 x je inleg op. Begrijpelijk: Stephens is een completere speelster met een rijker palmares.

Maar Bertens heeft dit jaar niet zomaar zo’n fraai cv tegen toppers opgebouwd en gaat er zelden met harde cijfers vanaf. We tippen de 1.94 bij bookmaker Mr Green op de weddenschap dat er meer dan 22 games nodig zijn. Je moet dan inzetten op de tennis bet ‘over de 21,5 games’. $ucces!