Ga naar hoofdinhoud

Sloane Stephens – Azarenka halve finale Australian Open 2013 Live

Halve Finale Australian Open 2013 Tennis. Sloane Stephens tegen Victoria Azarenka. De tweede halve finale bij de dames gaat tussen de Amerikaanse Sloane Stephens en de Wit-Russische Victoria Azarenka.

Serena Williams verliest verrassend van Stephens

Afgelopen nacht vond een daverende verrassing plaats. De negentienjarige Stephens maakte haar droom waar door haar idool Serena Williams te verslaan. De krachtige en koele Stephens won met 3-6 7-5 6-4. Het was een bizar duel. In de eerste set deed Williams nog niet al te veel moeite. Stephens won haar eerste servicespelletjes op love en Williams kwam ook niet in de problemen. Ze wachtte geduldig op het moment dat de tiener zou verslappen, onder de indruk als ze was van het volgepakte stadion en het besef dat ze een kwart finale speelt tegen een van de meest succesvolle tennissters ooit.

Stephens werkte inderdaad een slordige servegame af en gaf daarmee effectief de eerste set uit handen. In de tweede set veerde ze op. Alle onderdelen van haar spel zijn in orde: snelle serve, atletisch vermogen, gedoseerde agressie, lage foutenlast. Serena kon juist niet haar normale niveau bereiken, nadat ze te abrupt een sprintje richting het net afkapte en rugpijn opliep. Ze kon niet meer op volle snelheid serveren en ging, nog meer dan normaliter, alles-of-niets slagen uitdelen. Het werd dus niets.
Titelverdedigster Azarenka is te ongeduldig

Titelverdedigster Azarenka kende geen soepele start van het eerste grand slam van 2013. Ze verloor weliswaar pas een set, tegen Hampton, maar werd al opvallend vaak gebroken. In de eerste ronde presteerde Niculescu dat twee keer, Hapton brak Azarenka maar liefst vijf keer en zelfs Vesnina plaatste ondanks een 6-1 6-1 afstraffing toch nog één break.

Het gevaar bij Azarenka is dat ze ongeduldig wordt zodra de vier jaar jongere Stephens alle ballen netjes terugslaat. Wel heeft Azarenka het voordeel van meer ervaring op het hoogste podium. “Vroeger was ik emotioneler”, verklaart de nummer een van de wereld. “Ik probeer nu meer controle te krijgen over mijn emoties. Soms moet je even diep ademen en proberen te ontspannen, anders nemen negatieve gevoelens de overhand.” Over Stephens zegt ze: “Ze ontwikkelt zich snel. Het is een kwestie van tijd voordat alle onderdelen van haar spel samenkomen en ze grootste prestaties zal leveren.”
Programma halve finale Australian Open 2013:

03:35 uur Na Li – Sharapova, M
04:35 uur Azarenka, V – Stephens, S
09:35 uur Djokovic, Novak – Ferrer, D

De halve finale tenniswedstrijden van de Australian Open zijn LIVE te zien bij Unibet.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top