Ga naar hoofdinhoud

Sijsling, de Bakker en Haase uit het ABN AMRO World Tennis Tournament.

De tweede dag van het ATP ABN AMRO World Tennis Tournament 2012, bleek een zwarte dag voor de Nederlandse tennissers. Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Robin Haase verloren allen hun eerste ronde partij. Hierdoor blijft er één Nederlander over in het hoofdschema.

Igor Sijsling (ATP-151) kwam nog het dichtst bij een overwinning in Rotterdam. De 24 jarige tennisser ging in drie sets ten onder tegen Jarkko Nieminen (ATP-46). Het werd 1-6 7-6 (7) 5-7 voor de ervaren speler uit Finland.

In de openingsset had Sijsling geen schijn van kans. Het lage eerste servicepercentage was de boosdoener. Door dit lage percentage kon de Amsterdammer geen druk uit oefenen, waardoor hij niets in te brengen had.

In de tweede set leek een break van de Fin naar 4-3 beslissend voor de partij. Sijsling knokte echter knap terug en brak de Fin op love. Het tweede bedrijf monde uit in een tiebreak. In deze tiebreak wist Sijsling een wedstrijdpunt voor Nieminen weg te werken en de set uiteindelijk naar zich toe te trekken.

In de derde en laatste set leek een snelle break weer beslissend voor de partij. Maar ook deze keer kon Sijsling de break repareren. Een spannende set was verder het gevolg. Op 6-5 was een break van de Fin wel beslissend voor de wedstrijd. Ondanks de nederlaag kan Sijsling vooral dankzij het knap terugvechten in zowel het tweede als derde bedrijf, terugkijken op een goede wedstrijd.
De Bakker – Troicki

Thiemo de Bakker (ATP-245) is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het ABN AMRO World Tennis Toernooi in Rotterdam. Hij verloor met de cijfers 7-6 (6) 6-0 van de als zevende geplaatste Serviër Viktor Troicki (ATP-24).

De eerste set is er achteraf één van de gemiste kansen voor de Bakker. De Bakker brak Troicki meteen in de openingsgame, maar een paar games later moest de Bakker een rebreak toestaan. In de tiebreak kwam de Bakker met uitstekend spel met 4-1 voor. Vervolgens kreeg de Nederlander dé kans om op 5-1 te komen, maar hij sloeg de bal bij een open veld uit. Ondanks twee setpunten voor de Bakker ging de set uiteindelijk toch naar Troicki.

De gemiste kansen in de tiebreak hadden meteen zijn weerslag op het spel van de Bakker, die er niet meer in leek te geloven. Na een dubbele break achterstand was het verzet definitief gebroken en de wedstrijd gedaan.
Haase – Davydenko

Ook de derde Nederlander die vandaag in actie kwam, Robin Haase (ATP-54), heeft niet voor een overwinning kunnen zorgen. De 24 jarige tennisser ging in straight sets onderuit tegen Nikolay Davydenko (ATP-49): 7-5 6-2.

Haase begon sterk aan de partij en behield op eenvoudige wijze zijn eigen servicegames. Bij een 4-4 stand in de eerste set wist de Nederlander een break te forceren op de service van de Rus. Echter kon hij de set niet uitserveren en kantelde de partij. In het vervolg kon de matig spelende Haase nog slechts twee games pakken.

Wedden op de tenniswedstrijd woensdag 15 februari met de noteringen van Unibet:

11.05 uur: M. Bachinger (4,70) – M. Baghdatis (1,18)
12.05 uur: J. Nieminen (1,55) – L Kubot (2,40)
12.05 uur: T Berdych (1,03) – L Rosol (12,00)
13.05 uur: A Bogomolov jr. (2,35) – S Stakhovsky (1,57)
13.35 uur: JM Del Potro (1,14) – M Llodra (5,40)
14.05 uur: P Petzschner (1,44) – K Beck (2,72)
19.35 uur: R Federer (1,05) – N. Mahut (9,00)
20.35 uur: P. Mathieu (2,10) – N Davydenko (1,70)

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top