Ga naar hoofdinhoud

Servië wint Davis Cup van Frankrijk

De Davis Cup is gewonnen door Servië. Servië versloeg Frankrijk 2-0. Alle spelers van Servië lieten zoals beloofd hun hoofd kaal scheren. De Franse coach was boos over de rumoerige fans.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Servië de Davis Cup gewonnen. De Serviërs haalden het laatste punt afgelopen zondag in eigen land binnen door Frankrijk te verslaan. De Serviërs zijn als ware volkshelden toegejuicht en als klap op de vuurpijl lieten de tennissers zich (beloofd is beloofd) kaalscheren voor de ogen van het publiek.

Het Servische team, onder leiding van Niki Pilic, behaalde de overwinning in de wedstrijd tussen Viktor Troicki en Michael Llodra. Troicki versloeg de Fransman met 6-2, 6-2 en 6-3. Eerder op de dag versloeg Djokovic Monfils met 6-2, 6-2 en 6-4.

De Servische tennisploeg was uitzinnig. Troicki sprak van het mooiste moment uit zijn leven en Djokovic reageerde als volgt: “Dit is historisch. Dit is ons grootste succes als individuele tennissers, als team en als land. We kunnen nog amper bevatten wat hier is gebeurd.”

De Fransen waren teleurgesteld en ook boos op de rumoerige fans. De Franse coach Forget zei na afloop: “We waren zo dichtbij de zege, dit doet zeer. Het ergste is dat we in geen van de twee partijen vandaag ook maar aan de overwinning hebben kunnen ruiken. Onze tegenstanders waren gewoon beter.”

Over de Servische fans nam Forget geen blad voor de mond: “Het zijn imbecielen. Een deel van de menigte heeft zich echt misdragen. Als je naast de tegenstander ook tegen toeschouwers moet spelen die zich continu als gekken gedragen, wordt tennis extra vermoeiend. We moeten hiertegen optreden. Anders wordt het net als bij voetbal, waar fans er alles aan doen om te winnen.”

De Franse coach werd nog aangerekend dat hij Llodra had opgesteld ondanks dat hij zaterdag al vierenhalf uur op de tennisbaan had gestaan. Forget: “We stonden in de finale dankzij Mika en Gaël, laten we dat niet vergeten. Ik heb nooit iemand beter zien retourneren dan Troicki vandaag deed. En Gaël werd gewoon overklast.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top