Ga naar hoofdinhoud

Servië in halve finale Davis Cup

Het Servische team heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finale van het Davis Cup toernooi. De titelverdediger won met 4-1 in Halmstadt van Zweden. Hierdoor maakt het team van coach Bogdan Obradovic nog altijd kans om hun titel te prolongeren.

Op de eerste dag kwam het Servische team al op een 2-0 voorsprong, door overwinningen van Viktor Troicki en Janko Tipsarevic op Michael Ryderstedt en Ervic Eleskovic. Dit was echter geen verrassing, aangezien de tegenstanders van de Serviërs in het enkelspel op een respectievelijke 297e en 355e plaatst staan op de wereldranglijst. Het was voor de Zweden een aderlating dat hun eigenlijke kopman, Robin Soderling, liet weten af te zien voor deze wedstrijd.

Door de 2-0 achterstand moesten de Zweden op de tweede dag het dubbelspel winnen. Bij verlies was namelijk ook direct de gehele partij verloren, aangezien het om een best of five gaat. Voor het Zweedse team kwamen de dubbelspecialisten Robert Lindstedt en Simon Aspelin in actie. Zij namen het op tegen Nenad Zimonjic en Novak Djokovic, die toch fit genoeg was voor een dubbelwedstrijd. Lindstedt en Aspelin brachten met een 6-4 7-6(5) en 7-5 overwinning de spanning terug.

Dit was echter tevergeefs aangezien op de derde en tevens laatste dag Ryderstedt kansloos in straight sets verloor van Tipsarevic. Hiermee kwam Servië op een 3-1 en beslissende voorsprong. De vijfde en laatste wedstrijd was dus alleen voor de statistieken. Lindstedt gaf dan ook bij een stand van 1-1 in sets de wedstrijd op. Servië kan dus met een 4-1 overwinning op zak terug naar huis.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top