Ga naar hoofdinhoud

Serena Williams wint vierde titel WTA Championships 2013 tennis

Serena Williams heeft haar titel op de TEB BNP Paribas WTA Championships met succes verdedigd. De 32-jarige Amerikaanse was in drie sets te sterk voor de één jaar jongere Na Li. Het werd uiteindelijk 2-6 6-3 en 6-0 voor de huidige nummer één van de wereld.

Li begon de wedstrijd sterk en nam al snel een dubbele break voorsprong. Deze gaf ze niet meer uit handen, waardoor ze de eerste set met 6-2 naar zich toe trok. In de openingsgame van de tweede set kreeg de Chinese twee kansen op een break voorsprong, maar ditmaal gaf Williams zich niet gewonnen. Het bleek het keerpunt in de wedstrijd. Williams won drie games op rij en pakte het tweede bedrijf, om vervolgens in snelvaart uit te lopen naar de overwinning.

Speciale titel voor Serena Williams

Bijna 16.500 toeschouwers in het Sinan Erdem Dome in Istanbul zagen hoe Williams haar vierde WTA Champions titel binnensleepte. De Amerikaanse reageerde als volgt op haar titelprolongatie: “Het is geweldig dat ik het toernooi heb gewonnen en ook in zo’n speciaal moment. Ik blijf de nummer één van de wereld en dit is het jaar waarin de WTA veertig jaar bestaat. Specialer kan niet!”

Record aan prijzengeld voor Williams

Met het winnen van de WTA Championships tennis 2013 ligt er voor Williams een cheque van $2.145.000 klaar. Haar prijzengeld over het gehele seizoen bedraagt maar liefst $12.385.572, een record bij het damestennis. Het algehele record is in handen van Novak Djokovic, die in één seizoen maar liefst 12.8 miljoen dollar bij elkaar sloeg.

Zet bij bookmaker Unibet ook in op de Fed Cup finale 2013 tussen Italië en Rusland!

Li blijft positief ondanks nederlaag

De 31-jarige Li kon, ondanks een goede start, haar eerste WTA Championships finale niet winnend afsluiten. Toch bleef de Chinese positief na haar nederlaag.

“Ik speelde erg goed de eerste anderhalve set, maar het kostte me ook enorm veel kracht. Dit was denk ik mijn probleem in deze wedstrijd. Ik kon me niet meer volledig focussen en bewoog slecht over de maand. Gelukkig heb ik nu een paar maanden vakantie en ik ga hard werken zodat ik fit ben voor de start van het nieuwe tennisseizoen.”

Met het bereiken van de finale op de WTA Masters Cup stijgt Li naar haar hoogste ranking ooit. “Het bereiken van de top 3 was mijn doen voor dit jaar. Ik ben erg blij dat het me toch nog gelukt is aan het eind van het seizoen. Ik denk dat veel mensen niet hadden gedacht dat ik het aan kon, maar ik ben erg trots op mijn team en natuurlijk op mezelf.”

Advertorial

Unibet Casino

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top