Ga naar hoofdinhoud

Serena Williams Winnaar Wimbledon 2010

Het Wimbledon toernooi 2010 is bij de vrouwen gewonnen door Serena Williams. In een uur tijd won Williams Wimbledon voor de vierde keer in haar carrière. In de finale stond ze tegen de Russische Vera Zvonareva.

Voor de Russin was het de eerste grandslamfinale maar ze moest in Williams al gauw haar meerdere erkennen. Williams maakte geen fouten, gaf geen breekpunten weg en versloeg Zvonareva met 6-3 en 6-2.

Speciale toeschouwer van de Wimbledon finale was Billie Jean King. King won in haar loopbaan twaalf grand slams maar werd nu door Williams ingehaald. “Deze titel is heel speciaal. Billie, ik ben je voorbij”, lachte Williams na afloop.

Zvonareva die eerder in het Wimbledon toernooi al Jankovic en Clijsters uitschakelde zei over haar verlies: “Nu ben ik teleurgesteld, maar over een paar dagen kijk ik vast wel trots terug op mijn goede toernooi. Ik heb van een groot kampioene verloren.”

Serena Williams verbeterde haar eigen ace-record op Wimbledon. Stond ze al op 72 stuks, nu kwam het aantal aces gedurende het gehele toernooi uit op 89. Alleen al in de finale maakte Williams er negen.

De tenniskampioenschappen op Wimbledon werden voor het eerst voor amateurs gehouden in 1877. De “Lawn Tennis Championships” werden destijds georganiseerd door de All England Lawn Tennis and Croquet Club en was alleen bestemd voor heren. Later, in 1884, konden dames ook aan het toernooi meedoen en werden er ook wedstrijden voor herendubbels georganiseerd.

Rond 1900 was Wimbledon uitgegroeid tot een populair en internationaal toernooi. In 1922 werd er een nieuw tenniscomplex voor 14.000 toeschouwers neergezet en dat zorgde voor nog meer bekendheid van het toernooi.

Wimbledon was in eerste instantie alleen voor de Engelsen. In 1905 werd de Amerikaanse May Sutton de eerste buitenlandse kampioene. Bij de mannen was dat in 1907 de Australiër Norman Brookes.

Het Wimbledon toernooi winnen legt de winnaar overigens geen windeieren. Dit jaar is door de organisator het prijzengeld verhoogd naar ruim 1 miljoen euro voor zowel de mannen als de vrouwen.

Ten opzichte van tien jaar geleden is dat een verdubbeling. Spelers die op plaats twee eindigen ontvangen ruim een half miljoen euro voor hun prestaties op het grastoernooi.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top