Ga naar hoofdinhoud

Serena Williams winnaar Australian Open

De Australian Open (georganiseerd door Tennis Australia) is het eerste grandslamtoernooi van het jaarlijkse tennisseizoen en wordt gespeeld in Melbourne Park. Naast de wedstrijden voor mannen en vrouwen, zowel enkel als dubbel, is de Australian Open er ook voor junioren en rolstoeltennissers.

In 2010 won Serena Williams het vrouwen enkelspel van Justine Henin in drie sets (6-4, 3-6 en 6-2). Serena Williams is de eerste tennisster die voor de vijfde keer de titel in het damesenkelspel van de Australian Open veroverde. Voorheen deelde ze het record van vier keer met Margaret Court, Evonne Goolagong, Steffi Graf en Monica Seles.

Justine Henin maakte na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar begin dit seizoen haar comeback. Henin speelde op de Australian Open dankzij een wildcard en haalde door goed spel de finale. Serena Williams was in de eindstrijd net iets beter dan Henin. De Amerikaanse kon op de belangrijke momenten profiteren van haar uitstekende service.

Williams serveerde in de eerste set vijf breekkansen weg, maar in de vierde game sloeg ze bij de eerste mogelijkheid wel toe. Henin verloor door serviceverlies op 5-4 de eerste set.

De tweede set was voor Henin. Williams maakte fout na fout en Henin brak Williams vanaf een stand van 3-3 tweemaal. In de derde set bleek Serena Williams toch de sterkere won uiteindelijk de strijd.

Serena Williams in haar dankwoord: “Het is fantastisch dat Justine weer terug is. Ze heeft het me flink lastig gemaakt en we konden allebei winnen”.

Henin over haar spel tijdens de Australian Open: “Het waren emotionele weken. Ik had geen idee wat ik moest verwachten en wat voor niveau ik zou hebben, maar ik weet nu dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ik kom volgend jaar zeker terug.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top