Ga naar hoofdinhoud

Serena Williams niet meer in actie na verlies US Open

UPDATE Serena Williams komt niet meer in actie. “Dit is een heel moeilijke beslissing, maar ik heb de knoop uiteindelijk doorgehakt uit liefde voor de sport”, zei Williams “Als ik speel, wil ik voluit gaan en dat kan nu niet. Het is geen geheim dat ik bijna het hele seizoen met blessures gespeeld heb, of het nu mijn elleboog, knie of, zoals op de US Open, mijn hart was.” Serena Williams mist de China Open en de WTA Finals.

Tickets voor de finale van het EK Darts winnen? Doe mee aan onze verloting!

WTA Nieuws. Serena Williams komt mogelijk dit jaar niet meer in actie. Niet door een blessure, maar door een grote teleurstelling op de US Open.

Serena Williams miste Grand Slam

De net 34 geworden Serena Williams is zonder twijfel de beste speelster die er nu rondloopt in de WTA. Ze won 21 Grand Slam-toernooien en twee keer een zelfbenoemde ‘Serena Slam’: vier Grand Slam-toernooien op een rij, maar niet in hetzelfde jaar. In 2015 was ze hard op weg om als vierde persoon ooit in het Open Era en eerste na Steffi Graf in 1988 alle vier de toernooien in één jaar te winnen.

Alleen ging het mis op het laatste toernooi, de US Open, wat ze al zes keer won in haar carrière. In de halve finale won ze de eerste set van Roberta Vinci, maar verloor ze de twee sets erop. Dit heeft de ambitieuze Serena nu zo hard geraakt, dat ze dit jaar mogelijk niet meer in actie komt.

WTA Finals eind oktober

Haar coach – en volgens geruchten vriendje – Patrick Mouratoglou deed een boekje open. “Na dit jaar en de drie Grand Slams die ze won, is de vraag of ze nog de motivatie heeft om andere toernooien te spelen. Ik denk niet dat ze in actie moet komen als ze niet genoeg motivatie heeft.”

Sinds haar verlies op de US Open heeft Williams geen wedstrijd meer gespeeld. In principe staat ze ingeschreven voor het China Open, maar ze kan zich dus nog terugtrekken. Het is echter de vraag of ze zich kan terugtrekken voor de WTA Finals eind oktober. Dat toernooi, met de acht beste speelsters ter wereld, heeft een verplichte opkomst met uitzondering van een blessure.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top