Ga naar hoofdinhoud

Serena Williams – Agnieszka Radwanska Finale Wimbledon 2012 LIVE

Wimbledon 2012. Finale dames. Zaterdag om 15.00 uur begint Serena Williams aan haar zesde finale op de grasbanen van The All England Lawn Club, beter bekend als Wimbledon tegen Agnieszka Radwanska.

Vier keer eerder won ze de titel, te weten in 2002, 2003, 2009 en 2010. Jaartallen om nooit te vergeten voor de dertigjarige Amerikaanse, al heeft ze voor de zekerheid die jaren laten borduren in haar sportschoenen.

Haar tegenstander is Agnieszka Radwanska, voor het gemak ook “Agi” genoemd. Ze is de eerste Poolse tennisster die de finale van een grand slam heeft bereikt. De 23-jarige rechtshandige is vrij geruisloos naar de derde plaats op de WTA ranking geslopen. Safina en Wozniacki kregen regelmatig de vervelende vraag voorgelegd, of ze wel terecht bovenaan de ranking stonden, terwijl ze nog nooit een grand slam hadden gewonnen. Agi kampte met een soortgelijke, vervelende statistiek: ze was van de acht kwart finalisten, de enige die nog nooit minstens de halve finale van een slam had bereikt. Nu heeft ze dus met die achterstand afgerekend.

De opmars van Radwanska verloopt geleidelijk. Bij de dames bereiken de echte toppers vaak al als tiener de hogere regioneren van de ranking. Agi sloot de afgelopen drie jaren af als de nummer 46, 27 en 16 van de wereld. Dit seizoen volgde de sprint naar de absolute top. Ze heeft al drie titels gewonnen in 2012, namelijk in Dubai, Miami en Brussel. Dat waren echt geen slechtbezette fluttoernooien, want in de eerste twee finales versloeg ze Goerges en Sharapova. Eigenlijk is de wendbare, niet beresterke maar wel sluwe Radwanska dit jaar tegen iedereen opgewassen, behalve tegen Azarenka. Daar verloor ze dit jaar al zes keer van, waarvan vier keer in een halve finale.

De onderlinge stand is 2-0 in het voordeel van Williams. Vier jaar geleden vond hun laatste ontmoeting plaats, destijds ook op Wimbledon, in de kwartfinale. Williams won met 6-4 6-0 en sloeg elf aces. Haar service is zaterdag de sleutel tot succes of falen. Krijgt Radwanska de bal vaak genoeg in het spel, dan kan ze het loopvermogen van Williams op de proef stellen. Williams staat het liefst immobiel, vanaf één plek op het court meppen uit te delen.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top