Ga naar hoofdinhoud

Schoorel uitgeschakeld op Roland Garros

Voor Thomas Schoorel (ATP-108) houdt Roland Garros na de tweede ronde op. De 22-jarige Nederlander werd in drie sets uitgeschakeld door top 15-speler Stanislas Wawrinka (ATP-14). Het werd 3-6 2-6 en 4-6 voor de Zwitser.

De 22-jarige Schoorel begon prima aan de partij en kreeg al snel een reeks breakpoints. Die werden niet benut, waarna Wawrinka de regie op het gemalen baksteen in handen nam.

De nummer veertien van de wereld had aan één break in de zesde game voldoende om de eerste set binnen te hengelen.

Schoorel speelde te wisselvallig om het zijn opponent echt moeilijk te maken. Hij begon namelijk steeds meer onnodige fouten te maken. In het tweede bedrijf brak Wawrinka de Amsterdammer twee keer.

Een break in de vijfde game van de derde set zorgde voor de beslissing.

Grand Slam Roland Garros debutant Schoorel kan desondanks terug kijken op een geslaagd toernooi. Hij bereikte het hoofdschema via het kwalificatietoernooi.

Bij zijn debuut won hij in de eerste ronde knap in straight sets van Maximo Gonzalez. De Nederlander heeft in totaal 70 punten voor de wereldranglijst bij elkaar geslagen.

Hierdoor zal hij op 6 juni waarschijnlijk voor het eerst in de top 100 te vinden zijn.

In het herendubbeltoernooi heeft Rogier Wassen zich niet weten te plaatsen voor een volgende ronde. Aan de zijde van Federico Gil uit Portugal, verloor hij met 6-3 6-4 van het koppel Golubev/Istomin.

De enige Nederlanders die nog over zijn in het hoofdtoernooi, Robin Haase en Arantxa Rus, komen donderdag in actie voor hun tweede ronde partij. Zij nemen het op tegen Mardy Fish en Kim Clijsters.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top