Ga naar hoofdinhoud

Schoorel, Galung en Sijsling in actie op Roland Garros

Roland Garros 17 mei. Vandaag gaat in Parijs het heren kwalificatietoernooi van Roland Garros van start. Vanuit het Nederlandse kamp proberen Thomas Schoorel (ATP-110), Jesse Huta Galung (ATP-119) en Igor Sijsling (ATP-180) zich door het kwalificatietoernooi heen te slaan.

De eerste Nederlander die in Parijs het gravel mag betreden is Igor Sijsling. De 23-jarige Sijsling staat in de eerste kwalificatieronde tegenover de Duitser Bastian Knittel (ATP-199).
Sijsling – Knittel

De match Sijsling – Knittel vangt omstreeks 12.00 uur aan op Court 9.

Beide spelers hebben het op ATP-niveau nog niet eerder tegen elkaar opgenomen.

Een niveau lager, op Challenger niveau, is dit wel het geval. Vorig jaar in het Challenger toernooi van Alphen aan de Rijn was de 27-jarige Knittel met 2-6 7-6(8) en 6-1 te sterk voor de Amsterdammer.
Huta Galung – Ciric

De tweede Nederlander die vandaag in actie komt is Jesse Huta Galung.

Huta Galung, die vorige week nog in de tweede ronde van het Challenger toernooi in Bordeaux werd uitgeschakeld, zal het opnemen tegen Nikola Ciric (ATP-195).

Op papier moet de Haarlemmer deze partij gemakkelijk naar zich toe kunnen trekken. De 27-jarige Servier Ciric heeft bovendien in zijn gehele carrière niet één ATP-wedstrijd gespeeld. Huta Galung heeft de meeste kans met een notering bij Bwin van 1,20. Mocht Ciric winnen dan noteert Bwin 4,00.

De wedstrijd Huta Galung – Ciric staat rond 14.00 uur op het programma op Court 14.
Maak nu alvast eenvoudig, snel en gratis een account aan bij Unibet en u kijkt straks live naar Roland Garros en volgende maand naar Wimbledon!
Schoorel – Guccione

Op datzelfde Court komt ook de laatste Nederlander in actie. Rond 18.00 uur staat de match Schoorel – Guccione gepland.

De lange Amsterdammer wordt door velen gezien als de grootste kanshebber om het hoofdtoernooi te halen.

Om hier überhaupt kans op te maken, zal Thomas Schoorel in de eerste ronde moeten afrekenen met Chris Guccione (ATP-226).

De 25-jarige Australiër, ooit de nummer 67 van de wereld, heeft sinds de start van zijn carrière in 2003 al meer dan honderd wedstrijden op ATP-niveau gespeeld.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top