Ga naar hoofdinhoud

Schoorel 2de ronde Roland Garros kwalificatie

Thomas Schoorel (ATP-110) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatie toernooi van de tweede Grand Slam van het jaar, Roland Garros. In tweede solide sets was de 22-jarige Amsterdammer te sterk voor Chris Guiccione (ATP-226).

In zijn partij, die ongeveer één uur duurde, kreeg Schoorel bovendien geen enkel breakpoint tegen. Zelfs wist hij zijn Australische opponent in vier kansen, twee maal te breken. Donderdag zal hij het in de tweede kwalificatie ronde opnemen tegen Frederik Nielsen.

Voor Jesse Huta-Galung en Igor Sijsling (ATP-180) zit het kwalificatietoernooi erop. Het tweetal wist de eerste kwalificatie ronde niet te overleven. Sijsling werd met 3-6 4-6 verslagen door de Duitser Bastian Knittel (ATP-199). Huta-Galung ging na een lange partij ten onder tegen Nikola Ciric (ATP-195), het werd 4-6 7-6(3) 10-12. De Haarlemmer wist geen één van zijn zes breakkansen te benutten, waaronder twee matchpoints. De nederlaag heeft hij dus enigszins te danken aan zichzelf.
Kwalificatie dames Roland Garros

Ook twee dames proberen Roland Garros te bereiken via het kwalificatietoernooi. Dit zijn Michaella Krajicek (WTA-154) en Kiki Bertens (WTA-180). Beide kunnen op papier een moeilijke wedstrijd tegemoet zien.

Krajicek zal het moeten opnemen tegen Xinyun Han (WTA-131) uit China. Haar partij zal omstreeks 12.00 uur starten op Court 16. Bertens staat tegenover Yvonne Meusburger (WTA-118), zij zal rond 14.00 uur de baan betreden.

Thiemo de Bakker, Robin Haase en Arantxa Rus zijn op basis van hun rankings rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi in Parijs.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top