Ga naar hoofdinhoud

SAP Open en Brazil Open 7 februari van start

Naast het ATP in Rotterdam, de ABN Amro World Championsship, zijn er nog twee tennistoernooien volgende week. Zowel in San José als in Costa du Sauipe ( Brazilië ) worden twee ATP 250 Series getennist.

Waar je in deze week, bij de 250 Series, hebt kunnen genieten van Nalbandian, Cilic en Ljubicic, is het volgende week tijd voor mannen als Verdasco, Monfils en Ferrero. Beide toernooien starten op maandag 7 februari. Een voorbeschouwing is daarom wel op zijn plek.

In San José, Amerika, wordt het grootse SAP Open georganiseerd. Dit toernooi heeft een grote geschiedenis, want het bestaat al ruim 120 jaar. In al die jaren heeft het beroemde winnaars voortgebracht, zoals McEnroe, Sampras, Agassi, Edberg en wat recentelijker Hewitt, Murray en Roddick.

Laatstgenoemde is er dit jaar niet bij en dat is opmerkelijk omdat hij dit zijn tiende deelname had kunnen worden. Vanaf 2001 was hij publiekslieveling en wist hij het toernooi tweemaal op zijn naam te schrijven. Ondanks nog eens drie finale plekken, kon hij niet vaker dit toernooi tot een goed eind brengen.

Dit jaar zijn de ogen gericht op Verdasco en Monfils. De Spanjaard won vorig jaar in drie sets van Roddick in de finale. Voor Monfils is dit zijn debuut in de SAP Open. Echter zullen deze twee favorieten het nog enorm lastig krijgen, met outsiders als Hewitt, Fish en Querrey.

Een paar duizend kilometers ten zuiden van San José vindt de Brazil Open plaats. In een strandrijke omgeving wordt op Claycourts gestreden om 250 ATP-punten.

Titelverdediger is de Spanjaard Ferrero. De nummer 28 van de wereld zal in mannen als Almagro en Montanes zijn grootste concurrenten zien. Almagro wist dit toernooi in 2008 op zijn naam te schrijven. De Braziliaanse fans hopen op een stunt van Belucci. Omdat de Braziliaan op een knappe 31e plek staat in de ATP-ranking, mag ook hij zeker opgeschreven worden als favoriet.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top