Ga naar hoofdinhoud

Rus verliest Rosmalen maar maakt kans op Wimbledon

Qualifier Arantxa Rus heeft de eerste ronde van het Unicef Open toernooi in Rosmalen niet overleefd. De 20-jarige Nederlandse ging in straight sets onderuit tegen de als tweede geplaatste Svetlana Kuznetsova (WTA-12).

Rus verloor de partij met 2-6 en 4-6. Dit kan gezien worden als een nederlaag met perspectief aangezien ze nu ook kan deelnemen aan de kwalificaties voor Wimbledon. Rus vroeg voor dit Grand Slam toernooi vooraf een wildcard aan, maar kreeg deze niet toegewezen.

Hierdoor moest ze eigenlijk de keuze maken tussen Rosmalen en Wimbledon. Maar omdat haar partij voor 16.00 uur afgelopen was, maakt ze alsnog kans om zich te plaatsen voor het prestigieuze toernooi in Londen.

Programma dinsdag 14 juni

Op dinsdag 14 juni komen de overige Nederlanders in actie tijdens het ATP toernooi in Rosmalen. Zo maken Jesse Huta Galung (ATP-117), Robin Haase (ATP-59) en Kiki Bertens (WTA-184) vandaag hun opwachting op het Unicef Open.

De eerste Nederlander die in actie komt is Jesse Huta Galung. De 25-jarige Huta Galung kreeg een wildcard van toernooidirecteur Hunze, om deel te kunnen nemen aan dit toernooi. Om 11.00 uur zal hij op het Centre Court zijn opwachting maken tegen Julian Reister (ATP-135).

Huta Galung en Reister hebben het op Challenger niveau twee keer eerder tegen elkaar opgenomen. Beide wisten er hiervan één te winnen, al dateert de laatste ontmoeting uit 2009.

Unibet gaat er toch vanuit dat de 25-jarige Nederlander de grootste kans maakt op een tweede ronde. Op hem staat een quote van 1,50. Reister moet het doen met een quote van 2,52.

Robin Haase Mischa Zverev

Ook Nederlands nummer één, Robin Haase, speelt vandaag zijn eerste ronde partij. Hij gaat het opnemen tegen de Duitser Mischa Zverev (ATP-103). Deze wedstrijd zal rond 16.30 uur starten op het Centre Court in Rosmalen.

De 24-jarige Haase stond twee maal eerder tegenover zijn Duitse opponent. Één maal op ATP-niveau en één keer op Challenger niveau. Beide wedstrijden vonden in 2010 plaats. Beide spelers wisten er hiervan één te winnen.

De Nederlander Haase is volgens Unibet de favoriet voor de overwinning, gezien zijn quote van 1,37. Zverev bekleedt met een quote van 3,00 de underdogpositie.

De enige Nederlandse dame die over is in de hoofdtoernooi, Kiki Bertens, zal om 12.30 uur haar opwachting maken tegen Sara Errani (WTA-35) uit Italië.

Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top