Ga naar hoofdinhoud

Rus verliest kansloos van Kirilenko

Arantxa Rus (WTA-114) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de vierde ronde op Roland Garros. In de derde ronde verloor de Nederlandse kansloos van de als vijfentwintig geplaatste Maria Kirilenko (WTA-27) uit Rusland.

De 20-jarige Rus verraste eerder deze week door in de tweede ronde af te rekenen met de nummer twee van de wereld, Kim Clijsters. Deze topprestatie kon ze helaas niet vervolgen met een nieuwe verassing. De 24-jarige Kirilenko kwam sterk uit de startblokken en nam snel een 5-0 voorsprong.

Rus maakte in deze vijf games, maar liefst zeventien onnodige fouten. Bij de 5-0 achterstand kon ze nog eenmaal terugbreken, maar verloor hierna opnieuw haar service. Dit leidde tot een 6-1 verlies in de eerste set.

Na de belabberde eerste set, leek Rus iets beter in de wedstrijd te komen. Echter verloor ze bij een 2-1 achterstand in de tweede set, opnieuw haar service. Dit bleek fataal. De Nederlandse kreeg nog wel de kans om op 4-2 te komen en kreeg bovendien bij een 5-1 achterstand nog drie breakkansen. Deze pakte ze niet.

Al met al speelde Rus te wisselvallig en maakte ze in totaal maar liefst vijfendertig onnodige fouten, tegenover veertien winners. Wel zal Rus door het bereiken van de derde ronde weer terugkeren in de top honderd.
Programma 29 mei Roland Garros

De grote man van 2011, Novak Djokovic (ATP-2), zal vandaag in de derde ronde uitkomen tegen de thuisspelende Richard Gasquet (ATP-16). De wedstrijd staat omstreeks 15.30 uur gepland op het Court Philippe Chatrier.

Beide spelers hebben het vijf keer eerder tegen elkaar opgenomen. Djokovic boekte vier overwinningen, tegenover één overwinning van de 24-jarige Gasquet. De laatste ontmoeting vond plaats in Indian Wells, eerder dit jaar.

Unibet heeft de nog ongeslagen Djokovic als favoriet neergezet, met een quote van 1.04. Gezien de quote op Gasquet, 11.00, wordt er van hem niet veel verwacht.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top