Ga naar hoofdinhoud

Rus en Huta Galung uitgeschakeld op Australian Open 2012

Arantxa Rus (WTA-80) en Jesse Huta Galung (ATP-233) zijn er niet in geslaagd om de tweede ronde van de Australian Open Tennis 2012 te bereiken. Beiden waren niet in staat om te winnen van tegenstanders, die op papier te doen waren.

Arantxa Rus verloor van Lesia Tsurenko (WTA-111) met de cijfers 6-7 (4) 1-6. In de eerste set wist Rus een achterstand van 1-4 goed te maken, maar verloor de tiebreak. In de tweede set begon Rus met een break, maar dat bleek zes games later de enige game te zijn die Rus kon winnen in deze tweede en laatste set.

Rus was na afloop zeer teleurgesteld. “Ik heb niet mijn beste tennis kunnen spelen, terwijl het in de training wel heel goed gaat”, aldus Rus, die vorig jaar wel de tweede ronde in Melbourne wist te bereiken. Door het niet bereiken van de tweede ronde blijft Rus steken op 5 WTA punten voor de wereldranglijst. Ze zal dus veel punten in moeten leveren, aangezien ze in 2011 de tweede ronde wist te bereiken als qualifier.

Jesse Huta Galung verloor na een sterk begin met de cijfers 6-2 3-6 6-7 (3) 3-6 van de Argentijn Carlos Berloqg (ATP-59). De Argentijn die als gravelspecialist te boek staat, bleek toch een maatje te groot voor Huta Galung. De eerste set ging met aanvallend spel overtuigend naar Huta Galung. Daarna schakelde de ervaren Berlocq een tandje bij. Het verlies in de tiebreak van de 3e set was cruciaal voor de uitslag van de partij. Huta Galung behaalde totaal 35 ATP punten met het bereiken en meedoen in het hoofdtoernooi.

Vannacht komen de volgende Nederlanders in actie voor hun eerste ronde partij op Australian Open 2012 met de noteringen van Unibet:

Robin Haase 3.55 – Andy Roddick 1.28 Hisense Arena
Kristina Barrios 2.58 – Michaella Krajicek 1.48 Court 11

De wedstrijd van Haase – Roddick is als vierde gepland in het Hisense Arena. De wedstrijden in deze Arena beginnen om 01.00 uur.

Michaella speelt als derde op court 11 en zal rond 04.05 uur beginnen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top