Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros uitslagen: Sharapova naar finale en Rojer winnaar dubbel

Uitslag halve finale dames Roland Garros, tennis grand slam Parijs. Maria Sharapova heeft voor het derde jaar achtereen de finale bereikt van Roland Garros. In de halve finale won ze van Eugenie Bouchard met 4-6 7-5 6-2. De partij duurde 2,5 uur.

Jean-Julien Rojer wint gemengd dubbel finale Roland Garros 2014

Eerder op dag stonden de in Curacao geboren, voor Nederland spelende Jean-Julien Rojer en zijn Duitse partner Ana-Lena Grönefeld in het Centre Court voor de finale van het mixed double. Hun tegenstanders waren Julia Görges en Nenad Zimonjic. Het ongeplaatste koppel, dat op de French Open voor het eerste een team vormde, sloeg in de super tie-break toe: 4-6 6-2 10-7.

In de eerste set verloor Rojer aan het begin en aan het einde zijn servicegame, terwijl in het tweede bedrijf het de beurt aan Goerges was om zich tweemaal te laten breken. De wereld van tennisdubbels is klein, want Goerges vormt in het dames dubbelspel een koppel met Groenefeld. In de beslissende super tie-break snelde het Nederduitse koppel met scherpe volleys naar een 5-2 voorsprong en die marge werd vastgehouden tot aan het match point.

Rojer ook met Groenefeld op Wimbledon

Rojer vertelde na zijn eerste Grand Slamtitel over de voorbereiding van het duo, of beter gezegd het gebrek daaraan. “Voor de eerste wedstrijd hebben we niet eens getraind. We gingen naar de baan en we speelden de partij”, aldus Rojer. “Rojer en ik zijn allebei erg positief ingesteld. Zelfs als we een makkelijke fout maken”, verklaart Groenefeld. Het tweetal gaat ook dubbelen op Wimbledon.

Bouchard profiteert van te passieve Sharapova

Vervolgens verschenen Sharapova en “Genie” Bouchard op de oranjerode baan. De Canadese profiteerde in de openingsset van de halve finale Roland Garros van een te passieve instelling bij Sharapova. De nummer zestien van de WTA ranglijst timmerde de Russin van links naar rechts. In de tweede set stelde Sharapova voor de baseline op zodat ze de bal sneller kon nemen. Daarmee beperkte ze Bouchards vermogen om winners te slaan, terwijl de Canadese zichzelf de das omdeed met twintig onnodige fouten.

In de slotset daalde het niveau van de returns van Bouchard, zodat Sharapova eenvoudig door haar opslaggames kwam en haar opponent nerveus kon maken in haar servicegames. Bouchard kreeg nul breakpoints, Sharapova won er twee van de negen. Sharapova staat zaterdag in de finale van Roland Garros 2014

Op internet circuleert een foto van een vijftienjarige Sharapova die de achtjarige Bouchard omarmt. Toen vond Genie het nog leuk om haar heldin te ontmoeten, maar nu, met een nadelige onderlinge score van 3-0, is het sentiment vast omgeslagen.

In de andere halve finale spelen momenteel Andrea Petkovic en Simona Halep.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top