Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros: Kiki Bertens bereikt vierde ronde en treft Petkovic

Roland Garros, grandslam tennis Parijs. Kiki Bertens boekte zaterdag een plek in de vierde ronde van het Franse Open in Parijs. In een eenzijdige partij versloeg de Wateringse haar Spaanse tegenstander Silvia Soler met 6-2 6-1.

Kiki Bertens in rijtje met Michaella Krajicek en Aranxta Rus

Voor de derde keer deze eeuw heeft een Nederlandse tennisster zich bij de laatste zestien van een Grand Slam geschaard. Zeven jaar geleden sloeg Michaella Krajicek zich zelfs naar de kwart finale van Wimbledon, twee jaar geleden kwam Arantxa Rus met enig geluk terecht in de vierde ronde in Parijs.

Kiki Bertens mazzelt

Ook Bertens hoeft niet te klagen over gebrek aan fortuin. In de tweede ronde gaf haar Russische tegenstandster Pavljoetsjenkova geblesseerd op en ook tegen Soler-Espinosa bleek ze een verziekend effect te hebben op haar opponent. De eerste set won Bertens op eigen kracht, in de tweede set liet de Spaanse zich behandelen en was ze niet meer vooruit te branden. Bertens won bij de stand 1-2 tien punten op rij en stormde naar 1-4, waardoor de moed in de schoenen zonk bij Soler.

De tweede set vertelt ons niets over de kracht van Kiki Bertens, de eerste wel. Daarin zette ze de nummer 85 van de wereld onder druk met initiatiefrijk spel, sloeg ze veertien winners en sleepte ze 93% van de punten op haar eerste opslag binnen. Dat is op elke baansoort en zeker op gravel een imposant rendement. Soler bleef steken op 50%.

Schnitzel

“Pas op het laatst had ik het gevoel dat het goed zou komen”, erkent Bertens. “Natuurlijk, ik win de eerste set, maar de games waren vrij close. Daarna bleef ik gewoon elk punt focussen.” Misschien heeft het te maken met haar ritueel om op de avond voor een duel een schnitzel te eten. “Normaal ben ik helemaal niet zo bijgelovig, maar nu had ik toevallig twee keer schnitzel gegeten omdat ik daar trek in had en dan speelde ik goed, dus ik houd het nog maar even vol.”

Andrea Petkovic in vierde ronde

In de achtste finale van Roland Garros treft ze de Duitse Andrea Petkovic, geliefd vanwege haar “Petko-dance” die ze vertoont na een overwinning. De als 28e geplaatste Petkovic won in de derde ronde van Kristina Mladenovi met 6-4 4-6 6-4.

Ook Petkovic moet misschien geloven aan “de vloek van Bertens”, want ze kampt met buikgriep. “Ik voelde me hondsberoerd, heb geknokt voor wat ik waard was, want het is tenslotte een grandslamtoernooi. Ik was fysiek zo uitgeput, ik was helemaal leeg”, zegt Petko.

De 26-jarige Duitse staat 27e op de WTA ranking en piekte in oktober 2011 met de negende plaats. In dat jaar stond ze in de kwartfinale van Roland Garros.

Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top