Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros: Djokovic – Nadal halve finale 2013 match van het jaar

Roland Garros 2013, Djokovic – Nadal. Vrijdag om 13.00 begint de halve finale van Roland Garros tussen titelverdediger Rafael Nadal en ’s werelds nummer één Novak Djokovic. Het is, althans tot nu toe, de match van het jaar.

Toen het speelschema bekend werd gemaakt, werd duidelijk dat Nadal en Djokovic elkaar niet in de finale van Roland Garros zouden kunnen ontmoeten. Djokovic is als eerste geplaatst en Nadal als derde. Het had niet veel gescheeld of Nadal was als vijfde ingedeeld, en in dat geval had hij al in de kwartfinale tegen Djokovic kunnen loten. En dat zou niet fraai zijn voor het toernooi, want het heeft er alle schijn van, dat deze halve finale de verkapte finale is. De winnaar van deze partij moet in de finale afrekenen met Ferrer of Tsonga.

Al 34 keer heeft dit tweetal tegen elkaar getennist. De stand is negentien tegen vijftien voor de Spanjaard. Federer zou willen dat hij al zo vaak van het gravelmonster had kunnen winnen. Djokovic is iets jonger dan Nadal en heeft nog de potentie om de onderlinge score in zijn voordeel te keren. Ook op gravel staat de Serviër zijn mannetje tegen Nadal. Hij won drie van de afgelopen zes duels, waaronder de laatste, in Monte Carlo. Vorig jaar versloeg Nadal hem in de finale van Roland Garros in vier sets. Het verschil was vrij klein. Nadal maakte bijvoorbeeld maar negen punten meer.

Misschien is het in het voordeel van Djokovic dat hij de titelverdediger al in de halve finale treft. Want in finales is Nadal schier onverslaanbaar. Aan het einde van een toernooi, als iedereen uitgeteld is of aan vakantie denkt, is hij op zijn sterkst. In het spel van Nadal draait het om ritme en vastheid – hoe meer partijen hij op rij speelt, hoe beter zijn motor gaat draaien. De laatste elf ontmoetingen vonden plaats in een finale.

Zet eens een tientje bij Unibet op het aantal sets. Wij gaan voor meer dan 4.5 sets en verdienen 28,00 euro bij een juiste voorspelling!

Djokovic heeft al twaalf keer op rij de halve finale van een grand slam bereikt. “Ik heb een speelplan en ik ben vol zelfvertrouwen dat ik het uit kan voeren”, zegt hij. “Ik weet wat nodig is om Nadal te verslaan. En ik ga winnen. Dat is mijn mentaliteit.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top