Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2014: Roger Federer verslaat Lukas Lacko

Roland Garros te Parijs. Roger Federer heeft in stijl de jacht geopend op zijn tweede titel op het Franse Open te Parijs. De Zwitser versloeg Lukas Lacko met 6-2 6-4 6-2.

Over drie maanden wordt Federer 33 jaar, maar de voormalige nummer één van de wereld is nog steeds een klasse beter dan hard werkende, maar uiteindelijk simpelweg minder getalenteerde gasten als Lacko. Zolang de Zwitser dit soort partijen met gemak doorstaat, hoeft hij geen seconde na te denken over pensionering.

7 aces en 5 breaks voor Federer

Tegen de Slowaak sloeg Federer zeven aces, plaatste hij vijf breaks en hoefde hij geen enkel breakpoint te pareren. Wel was Federer ouderwets slordig met het benutten van breakpunten, want hij kreeg er elf. Ook zal het hem verheugen dat de zes jaar jongere Lacko hem niet bij kon benen wat betreft gemiddelde snelheid van de opslag: 197 versus 200 kilometer per uur.

Vorig jaar strandde Federer in de kwartfinale van Roland Garros. Na een vijfsetter tegen thuisspeler Gilles Simon in de achtste finale verscheen hij vermoeid tegen Jo-Wilfred Tsonga, die hem in drie sets uitschakelde. Het was een van de minder geslaagde deelnames van Federer aan het tweede Grand Slam van het jaar. Hij debuteerde in 1999 en was sindsdien elk jaar aanwezig. Inmiddels heeft hij 58 partijen gewonnen en veertien verloren.

Serena Williams – Aliza Lim 6-2 6-1

Serena Williams vermorzelde in de eerste ronde de arme Aliza Lim, die haar landgenoten in de tribunes graag meer had gegeven om voor te juichen dan drie luizige game. Ze droop af met 6-2 6-1. Toch was Williams niet zo machtig met haar opslag als normaal. Lim kreeg zeven breakpoints en benutte er nul. Maar zo lang Williams meer dan de helft van de punten wint zodra ze moet retourneren, kan ze zich een paar minderen eigen opslaggames permitteren.

Daarnaast sloeg Williams de ballen niet op volle kracht over het net. De 32-jarige Amerikaanse weet dat er nog mogelijk zes andere partijen aan zitten te komen. Haar hardste opslag klokte 190 kilometer per uur, haar gemiddelde was met 169 wat bescheidener maar nog wel 22 km per uur meer dan bij Lim.

Dag 2 Roland Garros 2014

Wil je weten wat er morgen gebeurt in Parijs. Lees dan. Robin Haase – Nikolay Davydenko Roland Garros 2014

Advertorial

888sport

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top