Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Roland Garros 2014: Rafael Nadal en Novak Djokovic bereiken de finale

Finale Roland Garros in Parijs. Rafael Nadal en Novak Djokovic hebben vrijdag hun halve finale op de Franse Open gewonnen. Titelverdediger Nadal zette Andy Murray in drie sets opzij, terwijl Nadal een viersetter nodig had tegen Ernests Gulbis.

Djokovic wint van Gulbis

Djokovic leek in de eerste halve finale op weg naar een simpele en soepele zege in straight sets. In de eerste en tweede set speelde de Servische nummer twee van de wereld secuur en afgemeten, vertrouwend op zijn solide defensie en afzwaaiers bij Gulbis. De Let stond na zeventig minuten achter met 6-3 6-3. De debutant bij de laatste vier van een Grand Slam liet in die sets 28 unforced errors noteren, tegenover twaalf voor Djokovic.

In de derde set veranderde er weinig aan het spel van Djokovic, de verliezende finalist van 2013, maar zorgde Gulbis voor een positievere balans tussen winners en fouten. Gulbis verzilverde op 1-0 en 3-2 zijn breakkansen niet, maar op 4-3 was het bij het zesde breakpoint wel raak. Hij trok vervolgens de set overtuigend naar zich toe met 3-6.

Als tieners trainde het tweetal af en toe op de academie in Munchen. Als professionals kwamen ze elkaar slechts vijf keer tegen, waarbij Djokovic tot vandaag viermaal won. In zijn jongere jaren had Djokovic bij zeer warme omstandigheden last van ademinghalingsproblemen. Na anderhalve week beroerd weer, baadde Parijs eindelijk in zonnestralen. Het kwam de fitheid van Djokovic niet ten goede. Hij werd gered door een rugblessure bij zijn tegenstander, leverde op 3-0 nog wel zijn opslag in maar plaatste op 4-3 de beslissende break en maakte het af met 6-3.

Nadal verslaat Murray

De match tussen Nadal en Murray was behalve voor fans van de Spanjaard een van amusement gespeende vertoning. Na anderhalf uur was het alweer over: 6-3 6-2 6-1. Murray creërde geen enkele breakpoint, verloor zelf zijn service zes keer en toonde vanaf de eerste break in de openinggset (3-0) direct geen geloof meer in een gunstige afloop.

Murray speelt momenteel zonder coach, nadat hij eerder dit jaar brak met Ivan Lendl. Het lijkt verstandig om voordat Wimbledon begint een coach aan te stellen, zodat hij op moeilijke momenten in elk geval een blik kan werpen naar zijn spelersbox en opgepompt kan worden door een bepaald gebaar of een stiekem geschreeuwd advies.

Finale Novak Djokovic – Rafael Nadal

De finale staat op het programma voor zondag om 15:00 uur.

 

Back To Top