Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2013: Williams – Kuznetsova in kwartfinale tennis

Roland Garros 2013 Tennis, Williams – Kuznetsova. Serena Williams speelt dinsdag 4 juni om 14.00 uur in de kwartfinale van Roland Garros tegen Svetlana Kuznetsova. Beide dames hebben al één keer eerder het grand slam op gravel gewonnen. Voor Williams is dat al elf jaar geleden, terwijl haar Russische tegenstander vier jaar geleden de cup omhoog mocht tillen.

De 26-jarige Kuznetsova behoort al een jaar of acht tot de top van het damestennis, maar heeft de gewoonte om topjaren af te wisselen met anonieme. Vorig jaar was absoluut geen topjaar, waardoor de Russin wegzakte op de wereldranglijst en dit jaar niet geplaatst is op de open Franse kampioenschappen. Gravel is haar beste ondergrond. Naast de winst in 2009, verloor ze de Roland Garros finale in 2006, behaalde ze de halve finale in 2008 en strandde ze twee jaar geleden in de kwartfinale.

De erelijst van Serena Williams is wat Roland Garros betreft iets bescheidener. Zij boekte naast die ene winst, ook één keer een plekje in de halve finale (2003) en strandde vier keer in de kwartfinale. Serena maakt er geen geheim van dat ze eigenlijk geen liefhebber is van spelen op gravel. Maar liefst vier keer liet ze verstek gaan in Parijs en vorig jaar verloor ze meteen in de eerste ronde.

Tot nu toe heeft Williams in vier partijen slechts tien games verloren. Kuznetsova verloor al twee sets. De onderlinge stand op gravel is 1-1, terwijl Williams de totale stand leidt met 6-2. “Zij heeft niets te verliezen, ik alles”, beweert Williams, alhoewel ze dus juist helemaal geen ranking punten hoeft te verdedigen. “De laatste keer dat we in Parijs tegenover elkaar stonden won Svetlana. Dat geeft haar ongetwijfeld extra vertrouwen. Voor mij wordt het daarom een aardige test. Ik ben benieuwd hoe ik er voor sta.”

“Ze heeft een ongelooflijk goede serie achter de rug”, zegt Kuznetsova. “In deze vorm lijkt Serena moeilijk te verslaan. Toch gaat het met mij per dag beter. Dus wie weet. Bij momenten ben ik weer de speelster van 4 jaar geleden.”

Agnieszka Radwanska – Sara Errani (14.00 uur)

De Italiaanse Errani gaat tot nu toe goed om met de verwachtingen die ze vorig jaar wekte, door de finale van Roland Garros te bereiken. Tegen de Poolse Radwanska is ze echter de underdog. Ze heeft al vijf keer van haar verloren en alleen in 2006, op gravel, gewonnen. Beide dames spelen geen powertennis maar benaderen een duel als een potje schaken: eerst denken, dan doen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top