Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2013: Williams en Sharapova in de finale

Roland Garros 2013, tennis. Serena Williams en Maria Sharapova hebben donderdag hun halve finales op Roland Garros gewonnen. Het gevolg is dat de Amerikaanse en Russische tennissers zaterdag tegen elkaar de finale spelen.

De spannendste halve finale was die tussen Sharapova en Victoria Azarenka. De “queens of scream” gilden, kreunden en steunden alsof ze telkens de ballen op het lijf kregen, in plaats van tegen het racket. Toen het weer wat stiller werd, bleek Sharapova te hebben gewonnen met 6-1 2-6 6-4.

Voor Sharapova is het zorgelijk dat ze, evenals in de kwartfinale Roland Garros, gedurende één set de regie uit handen gaf. In de vorige ronde verloor ze de eerste set met maar liefst 0-6 van Jankovic. Nu was ze dus wederom een tijdje machteloos. Tegen Williams zal zo een inzinking haar simpelweg de titel kosten.

Een ander belangrijk verbeterpunt is de opslag. Sharapova sloeg twaalf aces, en dat is een uitstekend getal, maar verpestte dat door ook elf keer een dubbele fout te maken. Ze won slechts 29% van de punten op haar tweede serve. Als Azarenka al kan profteren van een zwakke tweede opslag, dan zal Williams haar nog meer straffen. Ook de ratio tussen winners en errors was niet imposant: 42 tegenover 39.

Serena Williams liet geen spaan heel van het Italiaanse lichtgewicht Sara Errani. De Roland Garrosfinaliste van vorig jaar werd weggeblazen door het geweld van Williams: 6-0 6-1. Die score is een halve finale van een grand slam onwaardig, al kunnen we het niemand kwalijk nemen dat het krachtsverschil zo groot was. Errani deed heus haar best, maar ze is te klein en krachteloos om achter de kanonskogels van Williams aan te rennen. Ze won maar 15% van de punten op de opslag van Serena en won maar 36% van de punten op haar eerste serve. Dat zijn dramatische cijfers.

“Deze wedstrijd moest ik winnen van mezelf”, zei Williams. Het is elf jaar geleden dat ze won in Parijs. Het is voor het eerst sinds 1995 dat de nummers één en twee van de plaatsingslijst in de damesfinale staan. “Wat ze liet zien was ongelooflijk” sprak Errani bewonderend. “Ze is erg sterk en ze had een topdag.”

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top