Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2013 Tennis: Rus en Bertens naar huis

Roland Garros 2013 – Tennis. Zondag werden de eerste ballen geslagen in de openingsronde van Roland Garros, het grand slam te Parijs. Voor de Nederlandse dames zijn de ballen alweer uitgerold. Arantxa Rus zette haar seizoen vol misère en hopeloze nederlagen voort, met een bliksemsnelle 6-1 6-2 nederlaag tegen Sara Errani.

Dat de ranke Rus verloor mag geen verrassing heten. Errani is tenslotte een listige en technisch begaafde speler die bovendien vorig jaar pas in de finale werd afgeremd. Rus raakt nu wel veel punten voor de ranglijst kwijt. Ze verdedigde haar vierde ronde van vorig jaar en valt nu uit de top honderd.

“Ik had gehoopt op een langere wedstrijd”, zei Rus. “Maar zij is een hele goede speler en dan moet je toch in goede doen zijn om het haar moeilijk te maken. Ik heb toch minder zelfvertrouwen en heb minder wedstrijden gespeeld dan vorig jaar. Maar ik probeer positief te blijven, al is dat soms lastig. Als topsporter wil je toch vooral winnen. Ik ga nu wat kleinere toernooien spelen en hoop dat het beter zal gaan.”

Ook voor Kiki Bertens viel het doek. Ze was tegen de Roemeense Sorana Cirstea kansrijk, won de eerste set met 7-5 en redde het in de tweede set tot 5-5. Vanaf dat moment nam Cirstea de controle over en vlogen de unforced errors van het racket van Rus. In de beslissende zet maakte ze er 21, tegenover zes voor Cirstea.

Bertens was na de misschien onnodige nederlaag niet te beroerd om zelfkritiek te uiten. “De meeste pijn heb ik doordat ik hier opnieuw heb verloren. Het was eigenlijk net aan”, analyseert ze. “Ik had weer winstkansen, zoals wel vaker de laatste tijd tegen goede speelsters, maar kon ze ook weer net niet benutten. Dat waren zware momenten voor mij. Ik moet mentaal nog grote stappen maken. Ik moet mezelf blijven verbeteren en er ook positiever tegenaan kijken dan dat ik nu misschien doe.”

Maandag verschijnt titelverdediger Rafael Nadal op het oranjekleurige gemalen baksteen. Hij gaat een makkie krijgen tegen Brands. Ook bij de dames begint de titelhouder aan haar eerste ronde. Sharapova mag Hsieh van de baan meppen.

Igor Sijsling speelt om 12.00 uur tegen de Oostenrijker Melzer, in 2010 halve finalist in Parijs. Robin Haase staat in de namiddag tegenover Kenny de Schepper, die ondanks zijn naam uit Frankrijk komt.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top