Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2013 Tennis: Djokovic en Nadal naar kwartfinale

Roland Garros 2013 – Tennis. Titelverdiger Rafael Nadal en ’s werelds nummer één Novak Djokovic hebben maandag met weinig problemen de kwartfinale van Roland Garros bereikt. Zoals het wereldtoppers betaamt, voeren de kemphanen elke ronde hun niveau op.

Roland Garros 2013 Tennis: Djokovic en Nadal naar kwartfinale
Wed met gratis 50 euro op tennis bij Unibet!

Nadal verloor in ronde één en ronde twee beide keren de eerste set en was ook in de derde ronde tegen Fognini nog niet onaantastbaar. Tegen de arme Japanner Nishikori duldde Nadal echter geen enkele tegenspraak. Het werd 6-4 6-1 6-3. Met groot vertoon van macht kleineerde hij de toch al niet zo grote Nishikori met solide tennis, een niet te passeren defensie en een solide opslag.

De jarige Spanjaard (27 jaar) werd geen enkele keer gebroken. Wel ging hij vijf keer door de serve van Nishikori heen. De beste Japanse tennisser ooit beschikt over loopvermogen en kan redelijk lang in een rally blijven, maar hij lijkt wapens te ontberen om lang in de top tien te gaan staan. Wellicht is zijn huidige dertiende positie op de wereldranglijst zijn piek. “Om hier op het centercourt mijn verjaardag te vieren, dat is een heel bijzonder moment voor mij”, sprak Nadal. “Vandaag speelde ik gelukkig wat beter dan de voorgaande dagen.”

Djokovic had het tegen de Duitser Kohlschreiber in het eerste uur lastig. De Duitser toonde zijn fabuleuze techniek, speelde aanvallend en werd beloond met setwinst. Middenin de tweede set gebeurde het onvermijdelijke en slopen er te veel fouten in zijn spel. Djokovic hoefde niet eens te excelleren om toch niet meer in gevaar te komen. De Serviër won met 4-6 6-3 6-4 6-4.

Ondanks de relatief eenvoudige zege, was het voor Djokovic een emotionele en zware dag op Roland Garros. In het weekend was namelijk zijn ontdekker en allereerste coach overleden. “Ze was mijn tweede moeder. Het was knap lastig voor me vandaag. We waren erg close gedurende mijn hele leven. Ze heeft me veel geleerd over dingen die nu een deel van karakter vormen”, verklaart hij.

Maria Sharapova is in de kwartfinale van Roland Garros terecht gekomen door Sloane Stephens te verslaan. Het werd 6-4 6-3. De winnares van 2010, Shiavone, verloor van de Wit-Russische Victoria Azarenka met 3-6 0-6.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top