Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2013: Serena Williams wint voor de tweede keer

Roland Garros 2013 Tennis. Zaterdag heeft Serena Williams in twee sets Maria Sharapova verslagen in de finale van Roland Garros. Het is de tweede keer dat de Amerikaanse het grand slam in Parijs wint.

De 31-jarige Amerikaanse verkeert in de vorm van haar leven. Alleen in de jaren 2002 en 2003 was ze constant en dominant als ze nu is. In de tussenliggende tien jaar heeft ze uiteraard ook een indrukwekkend aantal grote prijzen behaald, maar telkens had ze ook periodes waarin ze te veel was afgeleid, met fysiek ongemak kampte of door nieuwe speelsters werd verrast. Maar als Williams gezond is en zich voldoende voorbereidt, dan hoeft ze voor niemand ter wereld te buigen. Ook niet voor de winnares van 2012, Sharapova.

De Russische titelverdediger probeerde het wel en trok in het begin alles uit de kast. Ze had voor de finale beloofd, om het over een ander boeg te gooien, want sinds eind 2004 had ze geen enkele keer meer gewonnen van Williams. Sharapova nam een 0-2 voorsprong. Daarna viel alles de kant van de Amerikaanse op . De opslag draaide warm, de winners vlogen steeds frequenter van haar racket af en Sharapova voelde, ondanks het aangename zonnetje, de bui al hangen. Serena pakte vier games op rij en prompt was het 4-2. Het publiek werd getrakteerd op toch nog een goede reeks punten van de Russin, maar op 4-4 plaatste Williams haar derde break.

In de tweede set kon Sharapova ploeteren hoeveel ze wilde, maar ze kreeg geen vat meer op het powertennis van Williams. In de tweede set won Williams 83% van de punten op eerste opslag en Sharapova schiep geen enkel breekpunt meer. De Russin kwam tot slechts 13% gewonnen punten op de opslag van de latere winnares. Met zo een lage score kan je geen druk meer uitoefenen.

Serena Williams is 31 jaar en 247 dagen en is daarmee de oudste winnares van Roland Garros ooit. Inmiddels heeft ze zestien grand slams gewonnen. Dit jaar is Serena lekker op dreef, want het was al de 31 wedstrijd op rij die ze won.

“Mijn 16e grandslamtitel, ik kan het niet geloven” zei Williams in haar speech. “Het is onvoorstelbaar dat ik na 11 jaar toch weer de titel win op Roland Garros. Ik ben al zo vaak in Parijs geweest, het lijkt wel of ik hier werk. Ik kom ook graag weer terug om nog een keer te zegevieren. Ik geloof dat ik een echte Parijse vrouw ben geworden.”

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top