Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2013: Rafael Nadal is bezorgd over zijn niveau

Roland Garros 2013. Zaterdag hebben titelverdediger Rafael Nadal en zijn grootste uitdager Novak Djokovic zich geplaatst voor de vierde ronde van Roland Garros. De Spanjaard is echter bezorgd over het niveau van zijn spel tot nu toe.

In de eerste ronde gaf Nadal direct de eerste set uit handen. Dat leek een incident met weinig betekenis, want zijn tegenstander Brands maakte het beste uur uit zijn tennisleven mee en toverde elke wilde poging om tot een schitterende winner. Het was van de meet af aan duidelijk dat de Duitser die tovenarij niet lang vol zou kunnen houden. Maar Nadal verloor ook al de eerste set van de tweede ronde, tegen Klizan. Bovendien maakte hij een geirriteerde indruk, terwijl de man uit Menorca normaliter het toonbeeld is van vechtlust en positieve energie.

Ook tegen Klizan kwam Nadal er wel weer bovenop, mede doordat zijn consistente niveau tegenstanders dwingt tot zo’n grote intensiteit dat ze simpelweg uitgeblust raken en het mentaal opgeven. In de derde ronde tegen Fognini, zondagmiddag gespeeld, won de Spanjaard wel in drie sets (7-6 6-4 6-4). Het ging echter alweer niet eenvoudig. De Italiaan brak hem drie keer en maakte slechts elf punten minder. Nadal liet ongebruikelijk veel unforced errors van het racket schieten.

“Op dagen als vandaag moet ik nederig blijven en hard werken”, zei Nadal. “Morgen heb ik eindelijk een dag zonder wedstrijd zodat ik kan trainen. Ik moet aan wat dingen werken. Mijn timing en de lengte van mijn slagen moeten beter. In de training hoop ik het juiste gevoel te vinden. Hopelijk sta ik maandag met een positiever gevoel op de baan.” Hij weet wat hij moet verbeteren. “Ik sta een beetje bezorgd op de baan sta, omdat ik niet goed genoeg beweeg. Normaal gesproken beweeg ik juist fantastisch. Ik moet dynamischer worden en met meer intensiteit en agressiviteit op de baan staan.”

Zondag speelt Roger Federer tegen de Fransman Gilles Simon. Het is de vierde en laatste partij op het centre court. De Fransman is bijgenaamd “Simple Simon” vanwege zijn onopgesmukte manier van spelen. Hij heeft geen harde serve, scoort niet doorlopend winners, rent zich niet rot, maar kan de bal wel slim plaatsen en is tactisch sterk. Hij won twee van de vijf onderlinge ontmoetingen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top