Ga naar hoofdinhoud

Roland Garros 2013: Nadal en Djokovic bereiken halve finale

Roland Garros 2013 – tennis. Rafael Nadal en Novak Djokovic hebben woensdag hun kwartfinale op Roland Garros gewonnen. Ze spelen vrijdag tegen elkaar in de halve finale van het grand slam in Parijs. De Spanjaard en Serviër wonnen in straight sets.

Nadal was snel klaar met Stanislas Wawrinka, die voor het eerst bij de laatste acht op Roland Garros hoorde. Binnen twee uur stond er 6-2 6-3 6-1 op de borden in het voordeel van Nadal, terwijl Wawrinka heus geen belabberde gravelspeler is en eerder dit jaar de finale van een master toernooi op die ondergrond behaalde. Na een rommelige start van Roland Garros, heeft Nadal nu de vorm bereikt waarmee hij zijn titel opnieuw kan verdedigen.

Vorige week was het nat en fris in Parijs. Dat werkt in het nadeel van Nadal. Als de baan klam is, stuiteren de ballen laag op. Wat hem betreft stuiteren de ballen metershoog op. Dan krijgt hij ten eerste meer tijd om bij de bal te komen en om aan te leggen, en ten tweede kan hij dan met zijn venijnige spinslagen de bal afvuren op de backhand van zijn tegenstander. Het is niet aangenaam om met die slag de bal op schouderhoogte te moeten raken.

Tegen de Zwitser kwam hij nimmer in de problemen. Het rendement op zijn opslag was meer dan voldoende, terwijl hij in de openingsweek nog lukraak werd gebroken door spelers van buiten de top vijftig. De verhouding tussen winners en errors was ook weer gezond: 31 tegenover 17.

Djokovic versloeg de ouwe vos Tommy Haas met 6-3 7-6 7-5. De Duitser benutte zijn beide break points en kon dankzij die efficiëntie de score draaglijk houden, maar eigenlijk had hij weinig kans tegen de verliezend Roland Garros finalist van vorig jaar. Hij won bijvoorbeeld minder dan twintig procent van de punten op de opslag van Djokovic.

De halve finale tussen Nadal en Djokovic zal in vele ogen eigenlijk de finale zijn, want de winnaar van die tweestrijd moet in staat worden geacht om daarna te zegevieren over Tsonga of Ferrer. Djokovic erkent dat de prestaties van Nadal in Parijs intimiderend zijn. “Hij is in de geschiedenis van de tennissport, de meest dominante speler op gravel ooit. Ik zal erg gedisciplineerd moeten zijn om emotioneel, fysiek en mentaal klaar te zijn voor de strijd.”

In het dames enkelspel bereikten Sharapova en Azarenka de halve finale. Sharapova versloeg Jankovic en Azarenka stopte Kirilenko af.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top